L'entitat ecologista de Gent del Ter ha entregat al Departament de Medi Ambient i al d'Acció Rural un escrit en què denuncien que l'estudi d'impacte ambiental per a la canalització de l'aigua de reg del rec del Molí no preveu la presència de cinc espècies bivalves d'aigua dolça. Per aquest motiu, han demanat la col·laboració dels Agents Rurals en la protecció dels hàbitats d'aquests recs i que facin un seguiment de les obres i les aturin si cal.

Durant la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, Gent del Ter va repartir tríptics en què informava de la presència de cinc espècies protegides de mol·luscs als canals dels dos marges del rec del Molí, tres de les quals asseguren que són autòctones. El cas és, segons manifesten a Medi Ambient i el DAR, que Seiasa, l'empresa pública que s'encarrega de la canalització, no preveia aquestes bivalves en l'estudi d'impacte ambiental dels recs, malgrat que existeixen.

És per això que a través d'aquests tríptics demanen a les persones que freqüenten els recs que si veuen musclos sense aigua es posin en contacte amb els agents rurals. Gent del Ter veu la protecció dels mol·luscs necessària, i més ara que es tramita la declaració del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.