Fort vent siberià, temperatures arran dels zero, risc de nevades a cotes baixes i temporal de llevant. Tots aquests factors són els que pronosticaven ahir una entrada espectacular hivernal a la província. El resultat durant el diumenge va ser d'unes màximes que no superaven els deu graus i mínimes negatives a moltes localitats interiors de la província. Les nevades no es van fer veure, malgrat que el Servei Meteorològic hagués emès dissabte a la tarda un avís sobre la possibilitat de neu fins als 400 metres i per al vespre fins als 200 metres.

Tot i això, el risc avui es traduïa durant la matinada en un temporal de llevant amb onades de dos metres i mig d'alçada i fortes ràfegues de vent que poden arribar fins als 126 km/hora.

Canons de neu les 24 hores

Malgrat no caure ni una bola de neu, les baixes temperatures d'ahir van servir perquè les estacions d'esquí gironines comencessin a engegar motors de cara a la campanya de Nadal. Tant a la Masella, com a la Molina i la Vall de Núria, van tenir els canons de neu oberts durant tot el dia. Així han pogut millorar l'estat de les pistes i preveuen obrir més zones esquiables. A la Vall de Núria, de moment tenen obertes les tres pistes de debutants i a Vallter 2000 només es pot gaudir de la neu al parc lúdic.

El fred, en canvi, no alegrava tant els agricultors. Durant tot el dia d'ahir els pagesos entre Santa Crisitina d'Aro i Llagostera es van afanyar a cobrir els arbres fruiters i les hortalisses amb uns plàstics especials de color verd per evitar les glaçades.

Les màximes d'ahir comparades amb les de fa una setmana diuen bastant del canvi de temps. A Girona capital no se superaven els 10 graus, mentre que dilluns passat es pujava fins als 17.

El canvi encara ha estat més acusat a les localitats de muntanya. A Ulldeter ahir no passaven dels cinc graus negatius i la setmana passada arribaven als 7 graus, amb una mínima de 3,2 graus centígrads, més alta que la més baixa ahir a la capital de la província.