El jutge que instrueix la causa de la mort d'un nadó de poques setmanes que va tenir lloc a principis de la setmana passada a Platja d'Aro ha dictat presó per al pare del nen tot atribuint-li l'acusació d'homicidi dolós. El pare, un home de nacionalitat cubana de 22 anys i veí del municipi, va avisar ell mateix els serveis d'emergència advertint que el seu petit havia caigut i necessitava ajut mèdic. Però quan els serveis d'emergència van arribar a l'edifici Beach Palace el nadó, que tenia encara no un mes, ja havia mort. Presentava un traumatisme craneoencefàlic i altres indicis que podrien tenir l'origen en suposats maltractaments.

En tot cas, el jutge al capdavant del Jutjat número 1 de Sant Feliu de Guíxols hi ha vist no només suficients indicis per imputar al jove la responsabilitat de la mort del seu nadó, sinó que també hi ha percebut intencionalitat. El càrrec d'homicidi dolós s'atribueix quan es considera que el presumpte criminal ha buscat expressament la mort de la víctima. L'home, que va ser detingut dijous, ha explicat que es va tractar d'un accident.

Els fets es remunten a principis de la setmana passada. El jove era a casa sol amb el nadó i ell mateix va avisar els serveis d'emergències per advertir que necessitava una ambulància per al nen. Però quan la policia i l'ambulància van arribar al pis on l'home residia amb la seva dona i el nen només es va poder certificar la mort del nadó. La investigació va perllongar-se durant uns dies i dijous els agents de la Unitat Territorial d'Investigació dels Mossos d'Esquadra havien reunit prou indicis com per detenir l'home amb relació a la mort del petit. Diumenge, després de passar a disposició judicial, el jutge dictava presó condicional comunicada i sense fiança per a l'home.

Un jove amable

L'home treballava com a cambrer en un establiment hoteler de Platja d'Aro i se'l considera assenyat i amable. No li consten antecedents policials ni episodis de comportament violent. Pel que fa a la seva parella, va tenir un atac de nervis quan es va assabentar de la mort del seu fill. L'home es feia càrrec de la cura del petit perquè ara per ara l'hotel on treballava està tancat.