El nou centre d'atenció primària (CAP) de Lloret de Mar, anomenat CAP 2 i que es troba al barri del Rieral, està fet des de finals d'estiu però el Departament de Salut encara no l'ha equipat. Un fet que s'ha repetit en altres centres de salut de la demarcació, com ara el de Caldes de Malavella, que es va obrir aquest estiu amb un any i mig de retard, també per la manca d'equipaments i problemes en les obres.

El regidor de Salut del govern de Lloret de Mar (CIU-PP), Romà Codina (CiU), explicava ahir que la manca de mobiliari i d'equipaments en els centres de salut de nova construcció és un tema "habitual amb el CAP arreu de Catalunya, és un problema" i de fet, per això la Generalitat, explica l'edil, ha establert un calendari per anar equipant tots els centre de salut, i quan toqui a Lloret, li tocarà, es lamentava. I de fet, el dia abans el mateix alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), en un esmorzar amb la premsa per presentar el nou pressupost, també va queixar-se d'aquest retard en l'equipament del centre de salut lloretenc.

Tot i la manca de mobiliari i d'equipaments mèdics, Romà Codina explica que l'obra d'aquest nou centre de salut lloretenc es troba acabada pel que fa la seva part estructural i que quan toqui obrir-lo es farà; si bé assegura el regidor que des del Departament de Salut "no s'ha donat cap data concreta d'obertura d'aquest nou CAP i, potser, se'ns va dir que pot ser a partir del primer semestre de l'any, però tampoc se'ns ha matisat exactament quan".

"Dins els terminis pactats"

Fonts del Govern català, ahir van assegurar que la inauguració del nou centre d'atenció primària del Rieral de Lloret de Mar es farà a principis de l'any vinent, ja que es preveu l'entrega de l'obra ara a finals d'aquest any. Pel departament, aquest nou equipament pel que fa a entregues i obertura, es troba en les dates que ja havia establert la consellera de Salut, Marina Geli, en una visita a les obres del nou equipament sanitari a finals d'aquest estiu.

El CAP del Rieral de Lloret de Mar compta amb un pressupost de més de 2,8 milions d'euros i s'anomenarà Centre de Salut doctor Benito en honor a un reconegut metge lloretenc. Aquest nou equipament es troba ubicat a l'avinguda de Vidreres de la ciutat i donarà servei a un barri en creixement com el Rieral i la seva zona d'influència, com les urbanitzacions de la zona.

Es tracta d'un edifici de nova construcció de dues plantes més soterrani, on s'hi repartiran els serveis de medicina general, pediatria, odontologia, urgències i les sales d'extracció, entre d'altres.