L'Ajuntament de Figueres ha començat la instal·lació de la polèmica pista de gel, tot i que arrossega un dèficit de 116.000 euros. A més, per aquest any s'hi haurà de sumar el cost previst de 85.373 euros. El govern va aprovar dilluns en junta de govern tornar a celebrar aquesta activitat, que consideren que és una forma de dinamització.

La pista s'està muntant a la part alta de la Rambla, i s'espera que la instal·lació estigui enllestida dissabte, per inaugurar-la a dos quarts de sis de la tarda. El primer dia, l'accés serà gratuït.

La pista ha generat cada any polèmica entre les diferents forces del consistori, però CiU, que ostenta l'alcaldia, està convençuda dels seus beneficis. L'any passat, els socis de govern (PSC i ICV), es van oposar a la seva instal·lació davant la greu sequera que patia la comarca. Els convergents no en van fer cas i es va celebrar l'activitat. Aquest any és ERC qui ha posat sobre la taula un nou motiu per aparcar-la, al qual s'ha sumat el PP. Els republicans han indicat que s'arrossega un important dèficit que se suma a les dificultats per la situació econòmica de crisi.

Tot i això, des de CiU consideren que l'activitat és positiva perquè durant les festes és un pol per atraure visitants al centre i dinamitzar el sector.