Un dia després que el temporal marítim hagi tornat a endur-se restes del tram de passeig marítim de s'Abanell de Blanes, a l'alçada dels càmpings i que és propietat de la Generalitat; el regidor del PP de Blanes, Celestino Lillo (PP), anunciava la imminent reforma d'aquesta part del passeig blanenc i el mateix Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Ptop) assegurava que les obres d'emergència en aquest sector ja es poden donar per iniciades.

Ahir, operaris de la Generalitat eren a la zona col·locant casetes per fer les obres, així com supervisant l'estat de la zona, que està malmesa des de fa un any, quan hi ha haver la forta llevantada de Sant Esteve i que es va veure agreujada, per un temporal el 20 d'octubre d'aquest any, quan van caure uns 30 metres d'aquesta mateixa zona.

Després del temporal de Sant Esteve, la Generalitat només va reforçar les puntes del tram de passeig que és titularitat seva i, en canvi, ara hora farà en la seva totalitat. Per això i perquè la nit de dilluns va ser moguda en endur-se restes de la part malmesa d'aquest tram de passeig marítim, el Ptop ha decidit actuar en els 322 metres de passeig de s'Abanell, dels quals és propietari.

Sorra i més formigó

Les obres d'emergència que duu a terme el Ptop es van adjudicar a finals de novembre per 530.000 euros i consisteixen no sols a solucionar els desperfectes d'ara, sinó a assegurar tot el tram de passeig. Les obres que s'inicien ara es finalitzaran a la primavera i per evitar que una forta llevantada s'endugui el passeig, es preveu crear un mur de formigó enterrat sota el nivell del mar que protegirà el passeig i també una escullera de pedra coberta per una nova aportació de sorra.

A més de l'escullera, per evitar que el passeig torni a quedar buit i es descalci, es contrurià una sabata de formigó. El projecte també preveu restablir el passeig posant-hi una nova pavimentació, així com una millora de l'entorn col·locant-hi jardineria. El regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo (PP), va destacar ahir que la "pressa" amb què ha actuat finalment la Generalitat després del temporal del mes d'octubre es deu a la intervenció del diputat del PP Enric Millo al Parlament, que va reclamar una actuació immediata en el passeig i així li ho van confirmar "fa pocs dies", afegeix.

Tot i això, va remarcar que fa molt temps que tant el PP com l'equip de govern de Blanes (CiU, PDB i PP), del qual forma part, estan reclamant mesures per "donar més seguretat en aquest tram de passeig" que pertany a la Generalitat i que canviarà el seu aspecte a partir de la primavera vinent amb la remodelació.