L'empresa de comunicacions Telefónica Móviles es veurà obligada a pagar la taxa que va imposar el govern (CiU) l'any 2007 per la utilització d'elements municipals després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) així ho especifiqui.

Els fets es remunten a finals de 2007 quan l'actual govern, amb la intenció d'aconseguir tributs que afavorissin la recaptació municipal, va imposar una taxa a les empreses de telefonia mòbil que donen servei a Tossa per l'ús que realitzaven dels béns municipals. El sistema era similar a l'imposat anteriorment a les empreses elèctriques les quals, de la mateixa menera que les telefòniques, usen estructures i cablejat situats a la via pública. Aprofitant aquesta situació, el govern va creure oportú demanar una compensació.

La companyia telefònica va presentar un recurs contenciós contra aquesta decisió davant el TSJC al·legant que estava exempta de l'obligació de satisfer cap tribut referent a aquest concepte.

Ara, el Tribunal ha desestimat el contenciós i, en virtut d'una sentència dictada el 12 de novembre passat relativa a aquest afer, ha considerat la plena legalitat d'aquesta taxa i l'obligació de satisfer-la.

Des de l'Ajuntament han previst que els beneficis anuals per aquesta nova taxa ascendiran a 10.000 euros.