El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) ha adjudicat la primera convocatòria de la llei de millora d'urbanitzacions amb dèficitsque arribarà a les urbanitzacions de 36 municipis. A les comarques de Girona es destinaran 1.559.525 euros per arranjar sis urbanitzacions de quatre comarques.

Aquestes primeres urbanitzacions beneficiàries són La Rovellada de Colera, Mas Nou-Mas Semi de Castell-Platja d'Aro, Mas Tomasí de Pals, Torre Moratxa de Torroella de Montgrí, Molí d'en Llorenç de Maià de Montcal i Vall de Llémena de Sant Martí de Llémena. Aquestes subvencions es destinaran a finançar la redacció dels programes per completar obres o proveir-les de serveis. Aquests programes consisteixen en el conjunt d'actuacions administratives necessàries per iniciar i executar-ne la regularització.

A l'hora de concedir aquests ajuts, segons va informar el departament, s'han "prioritzat els municipis amb més urbanitzacions i s'han tingut en compte la superfície del terme municipal ocupada per aquestes àrees, l'antiguitat en l'ocupació de les urbanitzacions i els dèficits de serveis bàsics, entre d'altres. També s'ha donat prioritat, d'acord amb el que estableix la llei, als projectes que preveuen una reducció de l'àmbit a urbanitzar i que encara no hagi estat desenvolupat".

D'entre el 1956 i el 1981

La llei s'adreça a les urbanitzacions construïdes entre 1956 i 1981, destinades inicialment a segones residències i que actualment són ocupades en la seva majoria per habitatge principal. Durant aquell període es varen iniciar un gran nombre d'urbanitzacions que van ser comercialitzades sense comptar, en molts casos, amb l'adequat procés de planejament urbanístic, previsió de serveis, ni dotacions de sanejament o energia. Segons el PTOP, a Catalunya hi ha aproximadament 2.300 urbanitzacions, on podrien viure gairebé 625.000 persones, amb 333.000 parcel·les, de les quals només s'ha desenvolupat la meitat de l'edificació que permetrien.