El govern de Lloret (CiU, PP) invertirà 1,2 milions del Fons Estatal per al treball i la sostenibilitat local per implantar un projecte de gestió integral del trànsit que permeti controlar la mobilitat del municipi. La idea és crear una nova cartelleria urbana a l'entrada del municipi, posar noves càmeres de vídeo a la via pública, instal·lar lectors de matrícula, semàfors de LED i elements d'informació d'ocupació dels aparcaments. Tot es gestionarà des d'una central de control del trànsit.

La resta del Fons Estatal, poc més de 2,1 milions, es destinarà a l'adequació de l'entorn del nou teatre, la construcció de nous vestidors al camp de futbol, la creació d'un parc forestal a la platja de Fenals, fer el passeig per a vianants, la implantació de calderes de biomassa als espais municipals, la renovació de l'enllumenat de l'avinguda de les Alegries i la creació d'un centre d'interpretació de la natura a Fenals.

A banda d'això, l'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), va rebre ahir diversos amics de l'adolescent mort accidentalment el mes de setembre passat en caure damunt una pilona metàl·lica, els quals li van entregar 3.000 signatures per eliminar aquests reguladors viaris.

Recentment, l'Ajuntament ha iniciat la substitució d'aquests elements per d'altres de material més tou i, en diversos emplaçaments on no són necessaris, optarà per no col·locar-ne cap més. Tot i que Lloret de Mar disposa de 8.000 pilones metàl·liques, el consistori ha reconegut que s'han instal·lat de forma abusiva sense un criteri específic.

El desafortunat accident ha dut el consistori a plantejar-se aquesta decisió i, per aquesta raó, el govern ha garantit que en la partida pressupostària de cada any hi haurà una dotació econòmica per anar eliminant aquests elements.