L'austeritat condicionarà els projectes de Tossa durant l'any 2010, ja que dels 9.359.261,18 milions del pressupost tan sols 200.000 euros es podran destinar al capítol d'inversions. A aquests, però, s'hauran de sumar els 636.000 euros que corresponen a la vila en concepte del Fons Estatal del treball i la sostenibilitat local i que s'emplearan a promocionar el turisme.

L'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), indica que aquesta contenció pressupostària es deu al fet que el consistori està sotmès al pla de sanejament financer que el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat va imposar-li fruit de la insostenible situació en què es trobaven les arques municipals.

La reposició de senyalització viària i material informàtic, juntament amb els projectes d'administració financera, serà on es destinaran els 200.000 euros d'inversió pressupostària.

Malgrat el minso fons econòmic de què disposarà l'Ajuntament, Colom ha indicat que no s'escatimaran recursos en la promoció turística de la vila perquè és "el principal motor econòmic del municipi i no ho deixarem de banda". I afegeix que els comptes han estat planificats per complir forçosament tres punts: la rebaixa de la despesa de personal en 300.000 euros, la disminució de la càrrega financera i donar garantia del compliment dels serveis mínims del municipi.

Per l'alcaldessa, aquests pressupostos estan en sintonia amb els realitzats al llarg del seu mandat i assegura que si l'exercici de 2008 es va liquidar amb un saldo positiu de 114.000 euros "és probable que el 2009 també passi", encara que no coincideixin les quantitats.

Ha indicat també que la situació globar de crisi impedeix que el govern pugui "estirar més el braç que la màniga".