L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha demanat a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat que retoli correctament els senyals de la carretera de Bellcaire d'Empordà a l'Escala que indiquen el nucli torroellenc de la Bolleria que, com es pot comprovar en la imatge d'aquesta informació, anuncia l'Ovellaria. Com han reconegut veïns d'aquest barri, sempre han sentit els dos topònims, si bé l'aposta municipal és per la Bolleria i així apareix al Nomenclàtor de toponímia major de Catalunya.

L'informe de l'arxiver municipal explica que anys enrere es va obrir un debat sobre el topònim d'aquest nucli urbà per incloure'l al Nomenclàtor. Aleshores es va decidir per la Bolleria, però la Generalitat no va canviar la denominació del rètol de Bellcaire: sí que va canviar el senyal, però no el nom, que indica l'Ovellaria.

Ara, l'Ajuntament ha decidit demanar a Carreteres que canviï la denominació per Bolleria. I es basa en un informe de l'arxiver municipal que reconeix que durant molts anys s'han fet servir els dos topònims. En la recerca de l'estudi, els tècnics de Cultura van trobar que el més usat en els documents i el més antic -segle XVII i XVIII- és Bolleria, mentre que l'Ovellaria és de finals del XIX i XX.

Quant a l'origen, l'Ovellaria es relaciona amb ovelles i ramats; i Bolleria, a un impost sobre la roba -"bolla: peça de metall que era posada a cada cap de la peça de roba com a comprovant de pagament de l'impost que gravava la confecció de teixits"-. Una veïna de la Bolleria, però, apunta que també pot provenir de "butlleria": tots els terrenys d'aquest nucli eren propietat d'un propietari a qui se li pagava un lloguer anomenat "butlleria".