Una sentència judicial conclou que l'Ajuntament de Tossa es veurà obligat a readmetre la interventora que l'actual govern (CiU) va decidir cessar l'estiu de 2008 i haurà de pagar-li una indemnització equivalent a les retribucions deixades de percebre desde la seva suspensió que ascendiran a uns 50.000 euros més interessos. El jutge també imposa al consistori el pagament de les costes del judici que podrien arribar a un màxim de 2.000 euros.

L'Ajuntament va destituir la interventora després que aquesta es negués a signar els pressupostos previstos per a l'any 2008. Com la funcionària encara era interina el govern va resoldre que l'interventor de Blanes ocupés el seu càrrec i treballés al mateix temps en els dos municipis malgrat que a Tossa només s'hi podria dedicar dotze hores a la setmana.

L'afectada va recórrer aquesta situació i el jutge li va donar la raó el passat 28 de desembre al temps que ha criticat l'actuació del govern convergent. El magistrat considera "espúria" la maniobra del consistori tossenc i considera provada "la desviació de poder" en la decisió de la federació nacionalista donat que en cap moment la interventora va incòrrer en causa alguna de cessament i, per tant, la seva plaça no es podia haver tornat a cobrir permetent a l'interventor de Blanes acumular un nou lloc de treball a Tossa.

El jutge qüestiona obertament el cessament de la interventora preguntant al govern "quin interès general justificava la substitució d'una funcionària interina amb dedicació a temps complet per a un funcionari d'administració local amb habilitació de caràcter nacional que només podria dedicar-se a hores perdudes" a la seva tasca dins el consistori tossenc.

Insisteix el magistrat a recordar que davant la impossibilitat de proveir la plaça d'intervenció l'any 2005 "per la via ordinària" el consistori va optar per nomenar una funcionària interina -la interventora cessada- en comptes de sol·licitar a un altre funcionari que acumulés el lloc i critica que el govern convergent canviés el criteri tres anys més tard quan la plaça ja estava ocupada.

Com l'Ajuntament ni els lletrats que el representaven van comparèixer a les citacions del magistrat per defensar l'actuació del govern el jutge veu clars indicis que posen de manifest que l'objectiu perseguit pel consistori -"a la consecució del qual va col·laborar decisivament i amb una celeritat insòlita"- era el cessament de la interventora "sense concórrer cap de les causes legalment establertes a l'efecte". Per sustentar la seva argumentació menciona l'escrit que l'alcaldessa de Tossa Imma Colom (CiU) va adreçar a la Direcció General d'Administració Local justificant la suspensió de la interventora i que el magistrat ha considerat "tan inncessari com inequívocament revelador de la il·legítima finalitat pretesa" pel govern municipal.