Dimarts vaig anar per primera vegada a un ple municipal de l'Ajuntament de Blanes. Els he seguit esporàdicament a través de Radio Blanes o de TV Blanes, però no havia assistit mai a cap en directe. Un dels punts de l'ordre del dia tractava precisament del tancament de la televisió local blanenca en no haver-la dotat de les infraestructures necessàries per seguir emetent després de l'apagada analògica del dia 12 de gener.

Hores d'ara els mitjans de comunicació, també Diari de Girona, a banda dels altres punts debatuts i/o votats en el plenari (nova empresa de recollida d'escombraries, reivindicació de la vegueria o comarca del Baix Tordera, suport a l'Estatut de Catalunya i al Poble saharuí, petició de llibertat per als detinguts de Greenpace a la cimera de Copenhaguen, etc) ja s'han fet ressò de l'esperpèntic debat que va propiciar la presentació de dues mocions alhora coincidents i alhora discordants per aconseguir donar continuïtat a TV Blanes. Un debat en el qual sorprenentment, el regidor de Mitjans de Comunicacions no va intervenir.

A la classe política, en general, la premsa no domesticada, no controlada, en definitiva lliure i no partidista, els genera rebuig. Tinc la impressió que, abans que per cap altre dels diferents motius invocats: tecnològics, econòmics, legals, etc, és pel que acabarà tancada TV Blanes. Els mitjans de comunicació són una eina fonamental per a la salut del sistema democràtic, sobretot, quan l'objectivitat i la pluralitat inspiren les seves línies de conducta. Unes línies que malauradament, amb els anys, a molts periodistes se'ls acaben esborrant difuminades o emboirades per la contaminació dels seus posicionaments ideològics o directament per la submissió a la veu de l'amo que els dóna de menjar.

No m'agrada el que pot passar amb TV Blanes: imatge i paraula "interruptus". Com la paraula dels regidors que esgoten el temps assignat per a les seves intervencions. D'acord: la durada que assolien sovint els plens blanencs necessitava algun tipus de regulació. Però, aquest sistema d'apagar el micròfon ("verbum interruptus") no sé si intrínsicament dolent o dolent per la poca capacitat de síntesi i concreció d'alguns regidors, tampoc m'acaba d'agradar.