L'estudiant blanenc que va idear unir Blanes i Lloret amb un tramvia, Víctor Catalán, presentarà el seu projecte a la sala de plens de Lloret durant el dimarts vinent, 12 gener. Malgrat que la Generalitat ha descartat l'opció d'aquest mitjà de transport i ha optat per la creació d'un carril bus de doble sentit a la carretera d'accés a la Costa Brava, l'estudiant d'arquitectura té previst exposar quina és la problemàtica de la zona que fa necessari, al seu entendre, la creació d'aquest servei.

Durant la conferència, Catalán mostrarà imatges que simularan de quina manera s'integraria en el paisatge el tramvia i com el recorregut d'aquest permetria que no tan sols s'unissin les dues poblacions selvatanes, sinó que, a més, transcorrerà per l'interior d'ambdues viles, oferint la possibilitat de crear un seguit de parades que connectarien els barris entre sí.

Catalán també farà referència a la qüestió mediambiental per justificar la incorporació d'aquest sistema de transport a la xarxa viària. I és que la seva idea, entre d'altres aspectes, preveia la instal·lació d'una central fotovoltaica a l'estació de tramvia que serviria per aliminar la xarxa elèctrica de les catenàries, estalviant d'aquesta manera la despesa en petroli dels autobusos.

El projecte no es desenvoluparà. Tot i això, ERC de Blanes va condicionar la seva aprovació del Pla General a la reserva de sòl per crear una línia de tramvia en un futur.