Benvolguda alcaldessa,

Heu decidit trencar el pacte de govern. Per a vosaltres és un trencament; jo encara ho veig com una decisió absurda i desproporcionada que heu pres sense parlar-ne ni contrastar res amb el nostre grup ExV. Qui vol veure aprovat el pla parcial de Parc d'Activitats abans d'acabar el mandat ara ja té pressa per treure'ns del mig, perquè els terminis són molt justos. Però això no us evitarà haver-vos d'enfrontar amb la realitat: us han dit des de la Generalitat que el millor lloc pel polígon industrial és entre la Nacional-II i l'autopista, i que el que toca al Pla de Vidreres és preservar-lo pel seu valor paisatgístic. Ho han dit des de la independència i aplicant metodologia científica i objectiva (cosa que manca al PGOU), des del Pla territorial de comarques gironines (PT).

És això el que de moment no escolteu. Sempre has anat postergant aquest debat. Per què només us heu escoltat el vostre regidor d'Urbanisme? Per què no escoltàveu l'altre regidor ara que el Pla territorial ha posat nous elements sobre la taula?

Vam quedar que en parlaríem al govern durant la informació pública del PT (setembre-octubre), però pocs dies abans d'acabar el termini ja havíeu decidit que us havia "traït" sense parlar-ne. Després vas convocar una reunió amb tots els grups per parlar-ne amb un dels redactors del PT, a última hora la desconvoques. I fins avui seguim amb el tema pendent.

Al grup del PSC -tu entre ells- sou majoria de gent independent sense interessos en el Parc d'Activitats (i si algú n'hi té és ben legítim). És una llàstima que sacrifiqueu un bon govern -millorable- just ara, quan el Pla de Vidreres ja ha deixat un tema personal. Ja no cal que des de la societat civil fem sobresforços per suplir una inexistència de política territorial que tenia desprotegit el Pla de Vidreres. Ja no és un assumpte personal, és un assumpte "oficial". I amb això comptava que podríem entendre'ns en el tema que més ens separava. Ara teníem un marc objectiu per discutir el tema: el Pla territorial, gestionat des de la independència del Govern nacional. Per fi els polígons industrials deixen de ser assumpte de campanar, que cada poble i poblet vol el seu, i s'estudien a l'escala que toca: la territorial. En canvi, quan més podíem trobar una solució satisfactòria per a tothom heu desatès el diàleg. D'on ve la por? És una llàstima. I no podreu evitar el debat, si no en el govern, ara en el Ple i en el poble. Jo almenys no tanco cap porta.

La paradoxa és que a Vidreres siguem nosaltres, ExV, els que defensem la política del PSC i vosaltres encara defenseu el pujolisme de fa vint anys.

Desitjo que ni tu ni el teu grup tanqueu cap porta i repenseu què esteu fent, a on us porta... podeu estar sacrificant moltes coses, total per no aconseguir res. Jo no crec que aquest Parc d'Activitats, tal com està projectat, s'acabi fent. I això no té res a veure amb la mà negre que crec que us imagineu quan us ho dic; quan us ho sento dir penso que creeu un "enemic-cap-de-turc" a mida per estalviar-vos repensar.

Ho dic des del respecte i una moderada admiració personal, doncs malgrat la manca d'experiència i de dots de llideratge, amb bona voluntat i dedicació estàs portant una alcaldia prou digna. Hem de separar allò personal d'allò polític; així doncs, salutacions sense cap rancor i agraïment pel bon camí que hem fet junts. Seguirem oberts al diàleg.