L'exacalde de Salt i actual regidor de CiU a l'oposició, Jaume Torramadé, creu que els ajuntaments de municipis que acullen percentatge d'immigració d'entre el 30 i el 40% "han de dir prou perquè no poden més, no poden assumir més". Torramadé va fer aquestes declaracions ahir al portal informatiu e-notícies.cat en referència a la decisió de l'Ajuntament de Vic de no empadronar els immigrants que estiguin en situació irregular i va afegir que, si aquests ajuntaments no diuen "prou", la situació s'anirà "complicant".

Per Torramadé, l'Ajuntament osonenc, amb la decisió que ha pres, ha fet "públic una situació que s'està vivint cada vegada en més municipis de Catalunya; Vic amb un 23% viu una realitat, i Salt, amb un 42 o 43% en viu una de semblant molt més acusada". "I arriba un punt que tots aquests ajuntaments i els responsables polítics d'aquests ajuntaments volen solucions davant dels problemes amb els que es troben", va manifestar, i va afegir que "la immigració és un fenomen, però en l'àmbit local, quan hi ha una concentració molt molt alta es converteix en un problema".

El polític democristià també va posar de relleu que el cas de Vic ha posat a la palestra les dificultats econòmiques que afronten els ajuntaments: "Els drets que es donen i el que darrere hi ha és una qüestió econòmica que assumeix l'Ajuntament. Els ajuntaments arriben a un punt que no poden assumir totes aquests qüestions. Hi ha un tema que per a mi és molt important: els diners que reben els ajutaments han d'anar destinats a reconduir la seva sitaució fins arribar a un punt mig; amb el tema d'immigració les realitats són molt diferents, amb el tema d'immigració hi ha ajuntaments que tenen 30 o 35% i han d'assumir-la sols sense que rebin ajudes de ningú o molt poques i, en tot cas, ningú es planteja que aquesta ajuda ha de servir per reconduir el municipi a una situació estàndar, una situació com es viu a la resta de Catalunya".

També va expressar la qüestió que si "una persona que no té els papers en regla, és una persona que realment sabem qui és?" I va respondre's: "Hi ha dubtes, per això l'alcalde de Vic ha demanat un dictàmen al bufet Roca perquè li aclareixi aquesta situació".

Torramadé va criticar la posició i discursos dels polítics durant aquests anys: "Els discursos políticament correctes que durant molts anys s'han fet, al final, es veu que no donen el resultat que es necessita". I va concloure: "Vic és un exemple, però estic convençut que en sortiran més perquè aquestes situacions no es poden mantenir ni fer veure que no existeixen".