El govern d'Amer (ERC-CA) ha decidit tornar a portar al ple la ratificació de la nul·litat de la llicència d'obres atorgada per l'exalcalde Joan Güell i que va donar a l'empresa Baker Gestión perquè construís 76 pisos, tres locals i aparcaments a l'avinguda de la Selva i que, a més, la Comissió Jurídica Assesora de la Generalitat va dictaminar que s'ha d'invalidar ja que aquest edifici ocupa la via pública i no respecta les normes subsidiàries del municipi.

Amb aquesta decisió presa ahir després d'una reunió en la qual eren presents tots els grups que conformen la corporació (CA, CIU, IA, ERC) i també assessors jurídics per part d'alguns grups això provocarà, tal i com explica l'alcalde, Xavier Targa (ERC), que el proper divendres 29 de gener es pugui ratificar l'acord de la Comissió Jurídica Assessora, si no hi ha sorpreses durant el plenari, i per tant, "poder anar pensant en les solucions". El mes de novembre, el plenari va rebutjar declarar nul·la de ple dret aquesta llicència perquè els dos grups de l'oposició, CiU i IA, van votar-hi en contra. En aquella ocació, els convergents van decidir votar-hi en contra pel contenciós interposat per part de la constructora i per aquest motiu, van dir, temien que podia provocar la reclamació d'una indemnització. En canvi des d'IA, l'exalcalde Joan Güell afirmava que no confiava en el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora.

Aposta per la via del diàleg

D'altra banda, cal recordar que l'alcalde Xavier Targa va manifestar els dies posteriors al ple que va rebutjar ratificar el dictament sobre la nul·litat de la llicència, que des del govern s'havien plantejat dur l'acord de ple al contenciós però finalment s'ha apostat per la via del diàleg i ahir "havent escoltat els assesors i havent entès, els que no ho creien, han vist que tot el que havíem dit era cert", afegeix l'alcalde.

Les irregularitats d'aquest edifici també van ser objecte d'una denúncia d'un veí i la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat en el seu dictamen diu que l'edifici envaeix part del carrer Alcalde Domènech i, si havia de fer tretze metres d'amplada, en fa sols vuit. El bloc de pisos forma part d'un edifici més gran, que comporta una altra edificació de 15 pisos més i que forma part alhora d'una altra llicència d'obres que l'equip de govern de Targa va regularitzar i on, ara, ja hi ha gent vivint perquè se'ls ha atorgat la llicència de primera ocupació.