Un jove banyolí, Marc Pérez Busquets, i la seva xicota, tots dos d'uns 30 anys, han mort a la muntanya del Puigmal (Queralbs), la més alta del Pirineu gironí, a causa d'un accident mentre feien una travessia d'esquí de fons. Tots dos eren muntanyencs amb experiència -ell era monitor d'esquí del RACC-. La parella es va precipitar per un penya-segat d'uns 300 metres a causa, suposadament, del despreniment d'una placa de gel. Estaven fent una travessia d'uns quants dies per la zona i van ser les famílies, alarmades perquè els joves no tornaven i no es podia contactar amb ells, que van donar la veu d'alarma.

Fonts dels equips de rescat de muntanya indicaven ahir que els excursionistes van sortir dijous passat des de Barcelona per practicar esquí de muntanya i la hipòtesi més probable és que l'accident passés el dijous a la tarda. Els joves van caure per una vessant de la muntanya ja en territori francès, a la zona d'Aiguaneix, a la cara nord del Puigmal i dins el terme municipal d'Err. Els cossos dels dos joves, però, no van ser localitzats fins el dissabte al matí. En el rescat de les víctimes, que es va fer cap a les deu del matí, hi van participar un helicòpter dels bombers francesos i efectius de la policia de muntanya. En aquesta zona no hi ha cobertura mòbil, fet que podria haver impedit que les víctimes es comuniquessin en cas que ?haguessin? sobreviscut a la caiguda. Ahir encara, però, tot eren suposicions a l'espera que l'autòpsia dels cossos esclareixi el moment de la mort i la causa exacta del decés.

Es tracta del segon accident d'esquí en poc més d'una setmana. Divendres de la setmana passada tres esquiadors van quedar atrapats per una allau a la Masella mentre esquiaven fora pistes. El despreniment els va atrapar mentre feien snowboard. Un d'ells va resultar ferit de gravetat. A més, el passat novembre dues dones d'un grup de cinc excursionistes van morir per congel·lació mentre baixaven d'aquesta muntanya.