Impulsar un canal de televisió pública a la comarca en format TDT és el compromís que van arribar ahir al ple del Consell Comarcal, després que s'aprovés una moció presentada pel grup d'ERC, a l'oposició, i que va ratificar-se per unanimitat dels grups presents en aquest ens. Aquesta decisió servirà perquè finalment, el Consell Comarcal s'encarregui de liderar aquest projecte i, per tant, s'unifiquin, com demanava ERC, les dues llicències públiques de TDT a la comarca de la Selva.

El president del Consell, Jordi Gironès, assegura que "és un repte per al Consell i que si bé fa temps que se'n parla i hi han hagut moltes propostes econòmiques, ara sembla que les pretensions han baixat, i que podrem liderar-ho i posar-ho en marxa". L'apagada analògica provoca que a la comarca de la Selva desapareguin canals locals, però amb aquest nou impuls es preveu donar més veu a totes les poblacions.

La moció en qüestió es va aprovar després que EUiA incorporés un punt que obliga el consell a crear una Comissió de Seguiment constituïda pel president del Consell, el vicepresident i un representant de cadascun dels grups polítics. Una Comissió semblant també s'ha creat a Blanes, població on perillava la continuitat de la televisió local. santa coloma de farners |e.b./m.s.