Amb crits de "No a l'externalització", una quinzena de treballadors de l'Ajuntament de Vidreres, amb una pancarta desplegada, van fer aturar el ple de pressupostos quan tot just s'estava debatent el segon punt de l'ordre del dia. Els empleats van fer aturar la sessió fins a tres cops reclamant a l'alcaldessa, Ruth Rosique (PSC), que el delegat de CCOO al Comitè torni a formar part de la plantilla municipal i no pas de l'empresa a qui s'ha externalitzat el servei de neteja diària.

Rosique, que encetava ahir un govern en minoria sense ICV, va reclamar als manifestants que respectessin "el reglament que prohibeix qualsevol tipus de protesta en els plens". Tot i això, els treballadors van seguir cridant "prou represàlies antisindicals", fet que va provocar que l'alcaldessa fes entrar els vigilants perquè fessin guardar silenci. Tot i que van callar durant una estona, es va necessitar la presència dels mossos d'esquadra, que van calmar els ànims i els treballadors van afluixar, fins al punt que en el penúltim tema de l'ordre del dia van aplaudir perquè era sobre l'adhesió a un pla de pensions per als empleats. En acabar, van sortir de la sala afirmant que tornaran en el proper ple.

Tot i les interrupcions, el ple de Vidreres va aprovar els pressupostos del 2010 gràcies als vots del PSC, CiU i ICV, comptant amb l'oposició d'ERC i GdP. Els comptes ascendeixen a 7,6 milions d'euros i preveuen molt poca inversió, concretament un 680.000 euros. Rosique ho va defensar assegurant que és un pressupost "auster i consensuat", i en el qual ha comptat amb el suport de CiU, llançant així una mà a un futur pacte amb els convergents. Tot i que les divergències entre PSC i ICV no es van fer massa paleses durant el ple, l'alcaldessa va afirmar que en les properes setmanes anunciarà un nou cartipàs.