Roses ha desencallat després d'anys de tramitacions el polígon industrial i es posen a la venda les primeres nou parcel·les propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasòl). Es tracta de 60.000 metres quadrats de sòl nou per a activitats econòmiques amb una superfície d'entre 3.200 i 12.000 metres quadrats. Els preus seran de 150 euros el metre quadrat per les petites i 175 per a les més grans. Posteriorment serà l'Ajuntament qui disposarà de vuit parcel·les més que comercialitzarà.

El polígon està situat a l'entrada de Roses, amb una superfíce de 18,7 hectàrees que s'han urbanitzat amb un cost de 2,41 milions. La comercialització anunciada per Incasol, segons ha informat l'Ajuntament, ha estat possible després de la tramitació de la modificació del Pla Parcial del Sector Industrial amb el qual es va aconseguir desencallar la paralització del projecte. Aquesta modificació suposarà l'adopció de les prescripcions que va donar l'any 2005 la Comissió d'Urbanisme de Girona que catalogava una franja del polígon industrial com a corredor biològic. L'espai s'ha catalogat com a sistema de parcs i jardins per assegurar la seva preservació. Dels 187.000 metres quadrats de superfície del polígon, 80.000 es destinen a parcs i jardins, sistema viari i protecció de cursos d'aigua, mentre que el sòl privat destinat a la instal.lació d'indústries és de 107.000 metres quadrats. La major part, un 79,4% es destinen a indústries aïllades de diferents dimensions, mentre que el 20,6% estarà ocupat per indústries entre mitgeres i arrenglerades.

Les primeres parcel·les a la venda seran les d'Incasòl per les que els interessats ja poden començar a presentar les sol·licituds.

Pel que fa a les de l'Ajuntament, són vuit parcel·les de 900 metres quadrats, una de 1700 metres quadrats, una de 2300, i la més gran de 6000 metres quadrats. Aquesta darrera serà per ubicar els Serveis Municipals de Roses (Rosersa). L'Ajuntament estudia la possibilitat de comercialitzar les seves parcel·les després de la construcció de la nau que albergarà les activitats. Una vegada es disposi de la instal·lació es procedirà a la divisió horizontal i a l'adjudicació d'espais optant per la modalitat d'adjudicació del dret de superfície.

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana (PSC), ha manifestat la voluntat de facilitar al màxim la instal·lació d'empreses locals en la nova zona industrial, mitjançant mesures com la permuta de l'espai que aquestes ocupen en l'actualitat dins del municipi.

Pel que fa a l'adjudicació de les d'Incasòl, es valoraran aspectes com el trasllat o l'ampliació d'activitats en funcionament, el pla d'etapes de construcció i entrada en servei de la instal·lació, la creació de nous llocs de feina directes, o la qualitat del disseny dels edificis i l'aplicació de criteris ambientals.