L'Ajuntament d'Hostalric ha decidit que no hi ha motius per aturar la cinquena intervenció a les muralles, després que un jutge decidís suspendre cautelarment l'acord de ple del 22 setembre sobre l'aprovació del projecte i l'acord del 20 juliol sobre la valoració dels béns i drets dels afectats per aquesta reforma. El consistori com explica el regidor d'Urbanisme, Joan Serras (HC), es basa en les conclusions d'un informe que han elaborat els serveis jurídics de l'Ajuntament selvatà i aquests "interpreten la decisió del jutge, que les obres han de tirar endavant".

I, a més, que aquestes mesures cautelars només han d'afectar la tretzena de veïns que van presentar el contenciós contra l'Ajuntament per aquesta reforma. Que són precisament, la setena de vivendes que encara tenen els terrats dempeus, al no haver-s'hi entrat per fer-hi cap mena de rehabilitació de la muralla.

Aquesta és la prinicipal conclusió a què han arribat els serveis jurídics, com explica el regidor, si bé anteriorment l'Ajuntament ja va avançar en conéixer la decisió juricial que hi recorreria i al cap de pocs dies, va assegurar que havia decidit presentar un recurs d'apel·lació a la decisió d'aturar la reforma de les muralles. El consistori selvatà va donar a conèixer les conclusions de l'informe dels serveis jurídics en el ple ordinari celebrat ahir.

La cinquena intervenció a les muralles d'Hostalric, que comprèn el tram de muralla que va de la Torre dels Bous fins a la de les Tuies Negres, ha comportat polèmica el darrer any i la decisió judicial ha arribat després que una tretzena de veïns presentessin un contenciós contra l'Ajuntament a inici de 2009 i fa pocs mesos l'ampliessin demanant la suspensió cautelar de les obres i un peritatge judicial.

El problema que ha comportat les divergències entre Ajuntament i aquests veïns és el desacord en la valoració dels béns afectats: la desaparició dels garatges i terrats. I és que inicialment s'oferia una valoració que era de 44,4 euros per metre quadrat i llavors va ?augmentar als 155,5 euros per metre quadrat a causa d'un nou informe.

Una piscina per al municipi

L'Ajuntament d'Hostalric projecta per a aquest any la construcció de les piscines municipals a tocar l'actual zona esportiva, una obra que es finança a través de la subvenció de 419.672, euros Fons Estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local, conegut com a segon Fons ZP i que es va acceptar ahir en el ple.

Fins ara, els vilatants d'Hostalric anaven a una piscina d'un càmping proper, i fa 30 anys n'havien tingut una a la zona del Parc de l'Ateneu però aquesta, costava més rehabilitar-la que fer-ne una de nova, va assegurar el regidor que la instal·lació tindrà un bon accés i aparcament.