La publicació de l'ordre que converteix en oficial el nou calendari escolar per als dos propers cursos ha posat en peu de guerra els sindicats majoritaris, indignats amb el Departament d'Educació perquè no ha esperat a tancar les negociacions que ara estan obertes. Ustec·STEs va anunciar que impugnarà l'ordre publicada dilluns al Diari Oficial de la Generalitat i CCOO que proposarà mobilitzacions unitàries a la resta de sindicats si el 19 de febrer no s'ha arribat a una entesa.

Aquesta era la data fixada pels sindicats presents en les negociacions amb el Departament per reconsiderar si tiraven endavant o retiraven l'amenaça de protestes amb què van començar l'any -també hi són FETE-UGT i Aspepc.SPS. Però la publicació del calendari al DOGC, a menys de dues setmanes per tancar l'actual període de discussió, ha caldejat l'ambient; tot i que ahir CCOO va demanar esgotar el procés i deixar la decisió de fer mobilitzacions o no per a després del dia 19.

A més d'acusar el Departament de tractar-los amb "menyspreu" i de demostrar "poca voluntat de d'arribar a negociar seriosament el desenvolupament de la LEC", CCOO va assegurar que el nou calendari escolar "crearà més problemes que solucions". A l'hora de llistar els seus inconvenients, el sindicat va afirmar que no es garanteix l'atenció a l'alumnat durant la setmana de vacances de febrer ni que els centres disposin el 30 de juny de tota la plantilla per poder iniciar el curs en condicions. A això hi va afegir que la comunitat educativa desaprova que, l'any vinent, el 7 de gener -l'endemà de Reis- sigui dia lectiu. A més, CCOO va remarcar que no renuncia a mantenir la jornada intensiva al juny.

Ustec·STEs va anunciar que impugnarà l'ordre del calendari escolar i va acusar el Departament d'Educació "d'actuar amb mala fe". Sobre el fet que la Conselleria deixi oberta la porta a la jornada intensiva mitjançant unes instruccions independents a l'ordre, el sindicat dóna per fet que serà impossible realitzar-la perquè s'hi demanarà consens de la comunitat edativa i ni les famílies ni les direccions dels centres privats concertats hi estaran d'acord.