La moció de censura a l'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols ja està sobre la taula. En la primera reunió dels tres partits de l'oposició -CiU, Tots per Sant Feliu i Amics- la qüestió es va parlar, si bé hi ha divergències sobre el resultat: tant el convergent Miquel Lobato com el nou cap de TSF, Carles Motas, van manifestar ahir que no hi ha res tancat i que la moció de censura és una més de les opcions que tenen; mentre, el regidor d'Amics, Pere Luque, assegurava que "això està tancat" i repartit, amb Motas de batlle i ell amb la regidoria d'Urbanisme. L'alcalde, el socialista Pere Albó, intenta salvar el seu govern -PSC, Esquerra i Iniciativa- i s'ha posat en contacte amb els tres grups opositors per temptejar què en podria obtenir, de moment, però, tot han estat carbasses i el pressupost ?segueix per aprovar.

La possibilitat que la moció de censura estigués tancada va arribar ahir als despatxos de l'equip de govern. El regidor d'Iniciativa, Jesús Fernández, dubtava que fos alguna cosa més que un rumor ja que, segons va manifestar, veu incomprensible que en una setmana els tres grups de l'oposició hagin tancat una moció de censura. La ruptura del govern quadripartit es va trencar el dimarts de la setmana passada. Tots per Sant Feliu va deixar el govern, que es va quedar en minoria amb deu regidors enfront dels 11 que hi ha a l'oposició -cinc CiU i TSF, i un d'Amics-.

Els tres grups de l'oposició es van reunir aquest dimecres al vespre. Va ser el primer contacte segons van explicar Lobato i Motas i es van exposar les opcions que hi ha perquè l'Ajuntament tingui un equip de govern fort, entre les quals hi ha la de la moció de censura i que, per les declaracions dels dos portaveus, sembla la més probable. Lobato va manifestar que "a CiU estem disposats a fer el que sigui perquè Sant Feliu tingui un govern estable" i, per tant, "estem disposats a donar recolzament a qui presenti un govern estable". Albó va convocar-lo dijous, segons va manifestar Lobato, per temptejar les possibilitats de suport que pot rebre de CiU. La lògica i la realitat dels darrers set anys fan quasi impossible una aliança.

"No" de TSF i Amics

Aquest dijous, Albó també va parlar amb Tots per Sant Feliu i Amics. Motas va assegurar ahir que li va respondre que no compti amb ells per entrar al govern, almenys en aquest mandat. Un "no" que també va donar Amics.

De la reunió de dimecres, Carles Motas va oferir una explicació similar a la del portaveu de CiU, reconeguent que es va parlar de moció de censura però sense tancar res, tot emmarcat dins d'una primera trobada. Qui sí que es mostra entusiasmat amb la presentació de la moció de censura, va comentar Motas, és Pere Luque.

De fet, el regidor d'Amics va assegurar que el tema de la moció de censura "està tancat" i va afegir amb rotunditat que les declaracions de TSF i CiU són falses sobre el fet que s'hagi parlat, no acordat res. Impulsada per ell, i amb el repartiment fet de regidories: Carles Motas, nou alcalde i Luque, regidor d'Urbanisme. Lobato també estaria a Urbanisme,però s'encarregaria del planejament urbanístic del municipi.

Pere Luque va explicar que serà Tots per Sant Feliu el grup que presenti la moció de censura i que es farà quan Sílvia Egido, regidora, heredarà l'acta de regidor que deixa Joaquim Valls. Egido és la número nou de la llista, ja que el set i vuit van renunciar a ser regidor per motius laborals, segons Motas.

Luque ha tingut clar des que la setmana passada Tots per Sant Feliu va deixar l'equip de govern que el govern necessita un canvi de rumb i un nou alcalde ja que considera que Albó no pinta res. En canvi, segons va manifestar, tant a Tots per Sant Feliu com a la secció local de Convergència i Unió la presentació de la moció de censura ha originat importants discussions internes.