13 de febrer de 2010
13.02.2010

El Síndic vol habitatge social a les casernes

13.02.2010 | 01:00

El síndic de greuges de Catalunya ha demanat al Defensor del Pueblo que actuï d'ofici per aconseguir la cessió de les casernes de la Guàrdia Civil en desús per fer-hi habitatge social. Aquesta petició de la Sindicatura de Rafael Ribó se sustenta en la situació de crisi econòmica actual, un context que -segons remarca la institució- ha provocat l'increment de sol·licituds d'habitatges socials i situacions personals d'emergència.
El Síndic s'ha adreçat al Defensor del Pueblo perquè aquesta institució té competències sobre els àmbits de gestió de la Guàrdia Civil i li ha demanat que analitzi si els habitatges de les casernes abandonades es podrien destinar a habitatge social.
Adigsa, l'empresa que administra el patrimoni immobiliari de l'Institut Català del Sòl -organisme autònom de la Generalitat de Catalunya- i la Direcció General de la Guàrdia Civil ja han mantingut converses sobre la possibilitat de cedir les casernes que disposen d'habitatges i estan fora de servei per reutilitzar-les com a habitatges socials.
A Girona, el novembre passat, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la Direcció General de la Guàrdia Civil van arribar a un acord perquè la caserna es converteixi en habitatges de protecció oficial. Un any abans, a Olot es va decidir que l'antic espai de l'institut armat acollirà 52 pisos per a gent gran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook