El síndic de greuges de Catalunya ha demanat al Defensor del Pueblo que actuï d'ofici per aconseguir la cessió de les casernes de la Guàrdia Civil en desús per fer-hi habitatge social. Aquesta petició de la Sindicatura de Rafael Ribó se sustenta en la situació de crisi econòmica actual, un context que -segons remarca la institució- ha provocat l'increment de sol·licituds d'habitatges socials i situacions personals d'emergència.

El Síndic s'ha adreçat al Defensor del Pueblo perquè aquesta institució té competències sobre els àmbits de gestió de la Guàrdia Civil i li ha demanat que analitzi si els habitatges de les casernes abandonades es podrien destinar a habitatge social.

Adigsa, l'empresa que administra el patrimoni immobiliari de l'Institut Català del Sòl -organisme autònom de la Generalitat de Catalunya- i la Direcció General de la Guàrdia Civil ja han mantingut converses sobre la possibilitat de cedir les casernes que disposen d'habitatges i estan fora de servei per reutilitzar-les com a habitatges socials.

A Girona, el novembre passat, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i la Direcció General de la Guàrdia Civil van arribar a un acord perquè la caserna es converteixi en habitatges de protecció oficial. Un any abans, a Olot es va decidir que l'antic espai de l'institut armat acollirà 52 pisos per a gent gran.