A ple desembre, un matí que hi havia quatre graus de temperatura, els infants de dos anys de la llar d'infants Els Escarlets de Sant Gregori eren al pati de l'equipament sense jaqueta. Aquest detall no va passar inadvertit a alguns pares, que van considerar que els infants tan petits no poden ser a l'exterior a aquestes temperatures, i molt menys sense abrics, si no estan fent alguna activitat dinàmica com ara passejar. De fet, una nena de dos anys va resultar malalta de bronquitis i el pediatra va apuntar, segons fonts properes al centre, que era a causa del fred. Era el passat mes de desembre i la queixa va arribar a l'Ajuntament. Asseguren que la directora de la guarderia els va recomanar enviar els nens equipats amb més roba.

Si bé la intenció per part de l'Ajuntament de Sant Gregori és fer una crida generalitzada a la calma, tal com van fer ahir l'alcalde Jordi Noguer i el delegat de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, -que va assegurar que avui dia el tracte als alumnes és "correcte"-, a poc a poc es va esclarint que les queixes dels pares sobre el tracte que els nens rebien per part d'algunes professionals del centre no han sorgit tan sols en els darrers dies. A finals de gener uns altres pares van alertar el consistori sobre un altre cas concret. El dia 22 de gener havien estat algunes de les educadores del centre les que havien acudit a les instàncies municipals per explicar que, al seu parer, alguna cosa no acabava de rutllar.

A principis de la setmana passada més pares van queixar-se i no va ser fins aquell moment que el consistori va pensar a prendre mesures. Es va parlar d'enviar professionals externs per supervisar-ne el funcionament. Però una denúncia interposada per part de quatre educadores que qüestiona seriosament la manera de treballar de l'antiga directora del centre -que va dimitir divendres passat- i altres educadores va precipitar els esdeveniments. Finalment, des de dilluns al centre hi ha una psicòloga i la regidora d'Educació, que vigilen que tot rutlli correctament.

Ahir, a través d'un comunicat, l'Ajuntament es va declarar "el primer interessat" a aclarir la situació, alhora que demanava "prudència" i esperar a veure què diuen les instàncies judicials respecte a una denúncia on s'assegura, entre altres detalls, que algunes educadores del centre tapaven el nas als nens per fer-los menjar ràpid, els lligaven a la cadira, no els canviaven els bolquers i no els donaven aigua perquè no anessin al labavo. Les queixes sobre la suposada "severitat" de la directora també incloïen el professorat, que l'acusava de no saber organitzar la tasca del centre. Ahir l'alcalde de Sant Gregori no va atendre les trucades d'aquest diari.