La presidenta de la comunitat de veïns de l'edifici San Marcos, a Lloret, ha enviat una carta a tots els grups del plenari perquè obliguin el govern (CiU,PP) a fer complir la normativa als propietaris dels establiments de restauració Carmen's Cafe i La Mar Blanca, situats ambdós al passeig Camprodon i Arrieta sota els baixos de l'immoble, i que a les nits es converteixen en pubs. La Mar Blanca realitza la seva activitat només en temporada estival. Tot i això, es dóna la particularitat que aquests locals tenen llicència de restaurant però no de bars musicals.

Tenir autorització d'establiment de restauració no és impediment perquè Carmen's Cafe, propietat d'una germana de la cantant Nina, s'anunciï a Internet com "un pub diferent per a les nits de Lloret". La presidenta ha presentat diverses denúncies pel soroll de la música i l'enrenou que es produeix al carrer i acusa l'Ajuntament de permetre al local Carmen's Cafe realitzar l'activitat de bar musical sense tenir la llicència ambiental, tal com reconeix el regidor d'Urbanisme, Josep Valls (CiU), en un escrit de data 24 d'agost de 2009. De fet, el regidor d'Activitats, Francesc Oliva (CiU), indica que el local ha incomplert la normativa, però assegura que el consistori va realitzar un requeriment "a final de gener" advertint la propietària "que no pot tenir música a la nit".

La primera denúncia interposada contra aquest local es remunta al 12 de setembre de 2008. A dia d'avui els veïns encara pateixen dels excessos sonors més enllà de la mitjanit, la presidenta de la comunitat creu que "la tolerància municipal" i la "inactivitat de l'Ajuntament" en aquest assumpte provoca que s'infringeixi la llei de política d'espectacles de la Generalitat de Catalunya i es causi un dany patrimonial als ciutadans en no clausurar una activitat il·legal. És per aquest motiu que també reclama que s'iniciï un expedient de responsabilitat patrimonial contra la propietària del restaurant Carmen's Cafe perquè pagui una quantitat diària pels? danys causats "des del 12 de setembre de 2008 i fins que acabin els sorolls que impedeixen el descans nocturn dels veïns de l'edifici San Marcos".

Així mateix, la presidenta insisteix en recordar que durant les nits de cap de setmana, a la zona del carrer Pintor Huguet habilitada per a vinanats, hi aparquen gran quantitat de motocicletes que dificulten als veïns l'accés als seus aparcaments.

Si l'Ajuntament no pren mesures en aquesta situació, els veïns presentaran una denúncia davant la Generalitat "a fi que es procedeixi al tancament de l'activitat il·legal de bar musical que s'està duent a terme en l'establiment Carmen's Cafe".