El govern de Lloret (CiU, PP) veu amb bons ulls convertir la vila en el centre català de refèrencia del rem d'èlit i ha acollit amb sorpresa i satisfacció el fet que la Federació Catalana de Rem s'hagi posat a treballar per presentar un projecte encaminat en aquesta direcció. Ara bé, el regidor d'Esports, Ivan Tibau (CiU), indica que la creació d'un centre d'alt rendiment (CAR) per a vogadors a la vila estarà condicionat al finançament que pugui obtenir l'agrupació esportiva per desenvolupar-ho.

Tibau indica que això es deu a què la creació d'un centre d'aquest tipus implicarà que els espais del gimnàs i la sala de rem -ubicats a la zona de la piscina municipal- estiguin ocupats gran part del temps pels esportistes que necessiten entrenament diari i específic en detriment de la resta d'usuaris que en vulguin fer ús. Per aquesta raó, considera lògic que sigui la Federació Catalana qui aconsegueixi gran part del finançament -però no tot- perquè al no poder sotmetre aquestes instal·lacions al mateix règim d'explotació que la resta del complex esportiu de la piscina la seva rendibilitat econòmica baixarà i, d'altra manera, seria insostenible per a les arques municipals.

L'edil recorda que la iniciativa de la Federació sorgeix deprés que l'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), realitzés una invitació pública a l'entitat en el darrer ple. Així mateix, indica que si arriba a constituir-se el centre d'alt rendiment aquest no disposarà de residències per als esportistes. Seguidament, afegeix que podrien buscar-se altres fórmules com ara la signatura de convenis a nivell professional entre l'Ajuntament, la Federació i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports. Fins i tot, donada la capacitat hotelera de la població podria buscar-se la complicitat d'aquest sector per aconseguir allotjar els atletes durant les seves estades d'entrenament o la realització de campionats.

El vicepresident de la Federació Catalana, Toni Pujol, indica que ja ha exposat a l'Ajuntament la intenció de l'entitat d'anar a visitar les instal·lacions del club de rem Orio Arraunketa Elkartea, al País Basc, i presentar un projecte en un parell de mesos. Pujol assegura que resulta necessari "anar agafat de la mà" del consistori per projectar aquest centre , ja que no tan sols ha de ser un benefici per al 25% dels vogadors catalans que a dia d'avui entrenen a Lloret, sinó per a tota la resta de remers de Catalunya. Cal recordar que el nombre de llicències federatives arriba a les 1.300.

La iniciativa de la Federació es produeix després que el govern decidís tirar endavant, per fases, el projecte constructiu de la piscina municipal sense incorporar la sala de rem prevista en la primera d'aquestes.