23 de febrer de 2010
23.02.2010
40 Años
40 Años

El Cilma proposa que els productors assumeixin el cost dels envasos

23.02.2010 | 01:00

El Consell d'iniciatives locals per al medi ambient (Cilma) de les comarques de Girona i la Fundació per a la prevenció de residus i el consum responsable proposen un canvi de model perquè els productors assumeixin el cost dels envasos.
En una jornada celebrada a Girona, es va arribar a la conclusió que cal fomentar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos per reduir-ne la quantitat i fomentar la reutilització.
Per poder-ho dur a la pràctica, es reclama la implicació de la Generalitat i dels ajuntaments per elaborar una normativa que ho faci possible.
En el Congrés es va posar de manifest que els residus d'envasos suposen un 30% de la bossa d'escombraries i el seu creixement és constant. Actualment, el cost de gestió dels residus d'envasos recau sobre l'administració pública i, per tant, tant els productors com els consumidors es despreocupen de si en generen molts o pocs. Per solventar la situació, es va proposar l'adopció, com a sistema general a Catalunya, del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos, que incentiva tornar-los i atribueix la gestió i els costos als productors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit