La polèmica que envolta el supermercat Consum, a Sils -anomenat Nyap pels veïns-, encara segueix generant brases. La darrera guspira l'ha encès la formació d'ICV qui va enviar, el passat 8 de febrer, un escrit al Síndic de Greuges per tal que intervingui "per fer complir la mobilitat en el procés de càrrega i descàrrega del supermercat Consum, segons el que estableix la Diligència aprovada per l'Ajuntament de Sils en sessió del 16 de març de 2009".

L'escrit es produeix dos dies després que la formació sol·licités a l'Ajuntament exactament el mateix.

La formació ecosocialista assegura que els veïns del carrer Bastiment, han informat que s'està incomplint la diligènca municipal tant pel que fa a l'horari de càrrega i descàrrega com també la zona de maniobra. Els residents expliquen que els camions, en alguna ocasió, fan marxa enrera més de 50 metres envaint el carrer Països Catalans o circulant en direcció prohibida pel carrer Bastiments "per evitar fer la maniobra dins el supermercat" quan l'aparcament està ocupant per clients.

Per totes aquestes raons, ICV demana a l'alcalde, Martí Nogué (IdS) que informi si ha instat a l'empresa a fer les maniobres de càrrega i descàrrega de la manera contemplada en la diligència municipal. També exigeix saber si Nogué ha informat als agents municipals sobre l'aprovació d'aquesta diligència i n'ha exigit el seu compliment.

A banda d'aquestes qüestions, la formació vol que ser informada de si s'ha obert algun expedient o s'han produït infraccions respecte algun d'aquests fets. Així mateix reclama al govern que es pronunciï sobre quina serà la seva postura d'ara endavant si, mitjançant l'escrit presentant a l'Ajuntament i l'enviat al síndic, és coneixedor d'aquesta situació.