Els esdeveniments al voltant de la denúncia per maltractaments als infants a la llar municipal Els Escarlets de Sant Gregori segueixen el seu curs judicial. La jutgessa que ha obert diligències prèvies arran de la denúncia de quatre educadores contra cinc treballadores més del centre que, suposadament, no tractaven bé els nens ha citat a declarar en qualitat d'imputades les cinc educadores a què s'apunta en la denúncia. A més, tres pares compareixeran davant la jutgessa divendres per explicar què els porta a pensar que els seus fills poden haver estat víctimes d'un tracte injust. Mentrestant, l'Ajuntament vigila que el centre funcioni correctament i no es planteja separar del servei les educadores denunciades fins que el jutge no es pronunciï, malgrat que les queixes dels pares pel funcionament del centre es perllonguen ja tres mesos: les primeres van arribar al consistori el passat novembre.

Tres pares han decidit buscar assistència legal de cares a, en cas que les imputacions culminin en atribucions delictives, exercir l'acusació particular en el procés. El seu advocat, Carles Monguilod, explicava ahir que, de moment, es tracta de saber com està la causa i esclarir si de la denúncia se'n pot dirimir alguna responsabilitat penal. De moment, les diligències s'han obert en funció de la presumpta comissió d'un delicte contra la integritat moral de les persones, un tipus penal, va indicar Monguilod, molt obert i que pot incloure diferents tipus de maltractaments o vexacions. El lletrat, que divendres serà nomenat per la jutgessa com a representant legal dels tres pares, va incidir que cal saber en quin punt està la instrucció abans de fer acusacions "a cegues".

Pel que fa a l'Ajuntament, l'alcalde Jordi Noguer (CiU) va reiterar que les decisions judicials seran les que dictaran el camí a seguir. Dilluns les cinc imputades tindran la possibilitat d'explicar la seva versió dels fets i llavors "es decidirà quin caire agafa el cas". De moment totes les treballadores romanen al seu lloc de feina excepte una de les educadores denunciants, que va agafar la baixa mèdica a causa de les pressions a què era sotmesa.

Les pressions i el malestar entre el personal i alguns pares es perllonga des del passat novembre. Així s'admet en una carta que l'AMPA d'Els Escarlets ha fet arribar als pares i que estableix una cronologia dels fets, alhora que justifica el comportament de l'entitat, que ha estat criticada per alguns pares que consideren que no ha fet res per esclarir la situació. En la carta s'explica que al novembre l'AMPA va fer arribar al consistori les "queixes de les educadores per problemes entre elles i queixes d'alguns pares per la manca d'informació a l'hora de comunicar les altes i baixes del personal". L'AMPA esclareix també que només pot actuar com a "vehicle de transmissió" entre pares i consistori.