El govern de Tossa (CiU) ha arribat a un acord amb l'empresa que gestiona la piscina municipal, Llop Equipament Esportius SL, per tal de rescindir-li el contracte de 10 anys, contret l'11 de desembre de 2006, a canvi de 109.000 euros. L'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), explica que el motiu es deu a la forma com la mercantil administrava la instal·lació.

El govern ha considerat que Llop Equipaments no gestionava eficientment el complex en promocionar-lo escassament tant aen l'aspecte turístic com en l'esportiu. Colom explica que una de les situacions que més ha contribuït a prendre aquesta determinació és el fet que els administradors podien evitar obrir les instal·lacions els dies festius malgrat que així ho havia sol·licitat reiteradament l'Ajuntament. Això es produïa perquè el contracte de gestió es va atorgar durant l'anterior mandat i aquest aspecte no s'incloïa dins el plec de clàusules administratives.

L'acord ha evitat que la situació arribés als jutjats. De fet, i com explica l'alcaldessa, s'està gestant des de l'inici de l'actual mandat.

Gestió temporal

Durant el temps que el govern estigui redactant el ple de clàusules que haurà de regir el nou concurs per gestionar la piscina, l'empresa d'aigües Sorea serà qui l'administri de forma temporal. Això és així gràcies al fet que l'Ajuntament ha aconseguit que Sorea inverteixi més d'1,2 milions d'euros en millores a la xarxa d'aigües i, a canvi, CiU ha retirat el contenciós que tenia interposat contra la pròrroga del contracte de concessió dels serveis d'aigua i clavegueram que va signar l'anterior govern (PSC, ERC).

Mentre eren a l'oposició, Colom i la primera tinent d'alcalde, Maria Teresa Moré (CiU), van impugnar l'acord de pròrroga perquè obligava els ciutadans a pagar el cost de les obres de portada d'aigües de Lloret -fixat en 7.307.599,71 euros- quan, de fet, l'Agència Catalana de l'Aigua havia de finançar-ne la meitat. A més, les dues regidores tampoc acceptaven que es prolongués el contracte fins al 2031 per valor de 330.000 euros.

Ara, l'acord subscrit amb Sorea permetrà realitzar obres a càrrec de la companyia al passatge dels peixaters, i els carrers Escultor Casanovas, Pintor Pere Pruna i Barcelona.