La manca d'electricitat ha portat la gent a buscar recursos per aconseguir energia i una manera d'aconseguir-la és utilitzar un grup electrogen. Però el seu mal ús va portar diverses persones a centres hospitalaris, víctimes d'una intoxicació, ja que van col·locar el generador a l'interior de l'habitatge. Només a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, fins ahir a les 3 de la tarda s'havien atès 19 persones pertanyents a 6 famílies diferents que es van intoxicar per monòxid de carboni. Entre elles n'hi havia una de Caldes de Malavella, que una ambulància va traslladar a l'hospital a primera hora del matí. De tots els afectats per aquesta causa que van derivar al Trueta, alguns s'hi van quedar en observació però la majoria van poder marxar amb l'alta al cap de poques hores. Per evitar intoxicacions com aquesta, i utilitzar els grups electrògens de manera segura, cal assegurar-se que els fums tenen sortida a l'exterior.

D'altra banda, dilluns hi havia 29 dels 41 centres d'atencióprimària de la Regió Sanitària de Girona sense llum ni telèfon. Fecsa-Endesa i la insitència dels alcaldes va permetre que una de les prioritats fossin els CAP dels municipis. D'aquesta manera es van instal·lar grups electrògens en aquestes instal·lacions, així com d'altres de prioritàries com policies locals en aquells municipis afectats pel temporal de neu. Diari de Girna va intentar posar-se en contacte amb els serveis territorials del Departament de Salut però va ser impossible establir-hi contacte.

Tanmateix, la Creu Roja va informar que havia organitzat un operatiu per fer un seguiment telefònic, i en els casos necessaris a domicili, de prop de 700 persones usuàries del servei de teleassistència domiciliària que encara estan afectats pels talls de llum arran de l'excepcional temporal de neu d'aquest dilluns.

D'aquesta manera, fins un total de 25 tècnics van estar realitzant les visites a domicili porta a porta a Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Girona, Roses, i a partir de demà a Tossa de Mar, Blanes i Lloret de Mar, totes elles a la província de Girona.

A més, i davant la baixada de les temperatures, l'organització ha habilitat en quatre municipis albergs provisionals per fer front a una eventual situació climatològica adversa.