Primer va ser la neu, que va provocar la caiguda de la xarxa elèctrica, la telefonia mòbil, el col·lapse a les carreteres i el caos generalitzat. Però últim problema ha estat l'abastiment de l'aigua. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) informava ahir que a la demarcació de Girona hi ha catorze depuradores amb "alteracions en el seu funcionament habitual" a causa dels problemes en el subministrament elèctric.

En aquest sentit, l'ACA va explicar que "està treballant per resoldre les incidències detectades en el funcionament de les depuradores a causa del temporal". Les depuradores afectades són les de Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Cervià de Ter, Figueres, Girona, la Jonquera, la Bisbal d'Empordà, Peralada, Saus-Camallera, Serinyà, Sant Gregori, Sant Miquel de Fluvià i Ventalló.

D'aquesta manera, la falta de fluid elèctric va acabar per afectar les centrals que subministren d'aigua aquestes localitats i els veïns s'aprovisionaven d'ampolles en els supermercats pròxims per cobrir necessitats. D'altra banda alguns dels afectats es trobaven fora dels nuclis urbans, com és el cas d'en Josep Garcia, que viu en una masia de Canet d'Adri. Explicava que a casa seva extreu l'aigua d'una bomba que a dia d'ahir no funcionava per la manca d'electricitat i que sort en té d'una llar de foc i el gas butà.

Cotxes i mòbils

Un dels altres problemes que a poc a poc s'ha anat arreglant és la comunicació a través de la telefonia mòbil. Alguns comerciants amb generadors per mantenir la refrigeració de productes peribles van prestar els endolls a veïns perquè carreguessin les bateries dels telèfons. El problema és que les mancances de cobertura encara obligaven en alguns casos a desplaçar-se en cotxe per trobar la cobertura. Els alcaldes dels municipis més afectats per l'apagada asseguraven ahir estar "al límit" i demanen amb "urgència" el restabliment elèctric a les seves poblacions.