A mitja tarda de dilluns, una dona va picar a les portes del club Nou Stil de Llambilles per preguntar si s'hi podien refugiar unes quantes desenes de conductors que la nevada va fer embarrancar a la carretera C-65. Els responsables del local estan acostumats a gent pintoresca, però el quadre superava el que és habitual. La dona "anava xopa i estava gelada". Res d'anormal, si es té en compte que l'escena tenia lloc enmig de la pitjor nevada dels darrers 20 anys a Girona. Però, a més, duia l'uniforme de gala dels Mossos d'Esquadra i a sobre les esquenes hi lluïen uns quants galons. La mossa va apel·lar a la generositat dels responsables del local, que van deixar entrar unes 25 persones que intentaven arribar a municipis propers, com ara Llagostera i Llambilles, i s'havien quedat clavats a causa del col·lapse provocat per la nevada. Es tractava de la inspectora Yvonne Valero, cap de l'àrea bàsica de Mossos de la Selva Interior, que retornava en un cotxe patrulla cap a Girona en companyia de l'intendent Alícia Moriana després d'assistir a la diada de la policia local de Sant Feliu. Tot i portar cadenes, es van haver d'aturar entre la melé de cotxes embarrancats. Gràcies a la seva intervenció, gent amb canalla, conductors aterrits de fred i, fins i tot, una noia amb una fractura van poder gaudir de menjar calent. El prostíbul va acabar obrint les portes dels seus 11 dormitoris i una vintena de persones hi van passar la nit, explicava ahir un dels treballadors.

No és l'únic servei peculiar que els Mossos han hagut de fer durant la nevada. Cap a les set de la tarda de dilluns, una dona es va posar de part a la Bisbal i dues patrulles es van encaminar cap al seu domicili amb un metge i una infermera. La dona va acabar parint a casa, però la petita era prematura i necessitava atenció mèdica urgent. Una màquina aplanadora menada per un conductor i un agent de mossos va encarregar-se d'obrir el pas al quatre per quatre dels Agents Rurals que van transportar la dona i l'acabada de néixer fins a l'hospital de Palamós. A dia d'ahir, tant la mare com la filla estaven en perfecte estat de salut.

També els Bombers van viure situacions de caos quan, dilluns a la tarda, un camió va haver de recollir els efectius d'un altre camió i a quatre persones més a Sant Miquel d'Aro. El primer camió de Bombers havia quedat clavat a la cuneta a causa del gruix de neu.