Ryanair ha anunciat que el cost de facturació per maleta pujarà des dels 15 euros actuals fins a 20 durant els mesos de juliol i agost. En canvi, fins al 30 de juny i a partir de l'1 de setembre la factuació de maletes continuarà costant només 15 euros. La mesura, que segons Ryanair és "per incentivar els passatgers, perquè viatgin amb poc equipatge" durant aquestes vacances, es començarà a aplicar a totes les reserves que es facin a partir d'avui a la nit. Tot i això, l'empresa indica que més del 70% de passatgers no es veuran afectats per aquests canvis, ja que viatgen sense facturar equipatge.

Segons explica Ryanair, la voluntat és animar els passatgers a visitar amb poc equipatge durant l'estiu. D'aquesta manera, els "convida" a evitar les taxes per equipatge tot viatjant només amb l'equipatge de mà gratuït, que és de 10 quilos com a màxim. De fet, això és, segons la companyia, el que fan més del 70% dels viatgers, de manera que no es veuran afectats per aquests canvis.

Amb aquesta decisió, Ryanair continua amb la seva voluntat que els usuaris cada cop facin més tràmits online, però també els segueix augmentant els cobraments. I és que, en els darrers anys, els augments de tarifes de facturació han estat constants. El gener de 2008, per exemple, les maletes van passar de costar 6,6 euros cadascuna fins a 10, mentre que el setembre de 2009 l'increment va ser de 10 a 15 euros, que era la tarifa que es mantenia actualment.

A més, el maig de 2009 es va suprimir la possibilitat de facturar al taulell, de manera que a partir de llavors tots els usuaris ho han hagut de fer a través d'Internet. Així doncs, malgrat que la companyia ha deixat de cobrar els 10 euros per gestionar la facturació des del taulell dels aeroports, ha passat a cobrar 5,35 euros per fer la mateixa gestió a través del web, de manera que el negoci li continua sortint rendible, ja que, tal com ella mateixa admet, hi ha molta més gent que factura per Internet que no pas al taulell.