La cinquantena de treballadors dels serveis territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania a Girona tenen paraigua nou des de fa unes setmanes. Es tracta d'un regal que el delegat territorial, Josep Viñas, ha fet al seu personal, que no ha estat ben rebut per tothom.

La secció sindical de la UGT al departament ha criticat la mesura i assegura que és un exemple de malbaratament de diner públic. En una nota interna assegura que Viñas "no és un exemple d'un bon gestor públic" i demana que "si sobren diners que es destinin a altres partides deficitàries". "Sembla estrany que un polític/economista es presti a aquest joc", afegeixen.

Responsables de la Federació de Serveis Públics del sindicat van lamentar que "en un moment de greu crisi econòmica, que els treballadors d'Acció Social perceben cada dia, és intolerable que hi hagi pràctiques com aquesta". Per aquest motiu, la secció sindical de la UGT ha demanat als treballadors que "rebutgin el regal, perquè no tenim necessitat de cap ajuda d'aquesta mena". En la nota difosa entre el personal, la UGT es pregunta: "Què vol aconseguir amb aquest paraigua? Quans diners s'ha gastat el nostre departament en l'adquisició dels paraigües?"

Diari de Girona va intentar contactar ahir amb Josep Viñas, que va remetre als serveis de premsa del departament. Aquests, van explicar que els paraigües formen part del merxandatge del departament, que s'encarrega per regals institucionals.

Tot i que normalment aquesta partida es gestiona habitualment des de Barcelona, van afegir que l'encàrrec dels paraigües va ser una idea plantejada pel propi Viñas i que la seva confecció es va encarregar a una empresa de les comarques de Girona.