L'Ajuntament de Sils ha de decidit tornar a presentar un nou recurs contenciós administratiu contra el Ministeri d'Economia i Hisenda perquè li compensin els beneficis fiscals que hauria d'haver cobrat aquest consistori selvatà pels exercisis 2008 i 2009 en concepte de bonificcacions de quotes tributàries de l'IBI (Impost de Béns Immobles) concedits a la concessionària de l'autopista AP-7, Acesa.

En total, el consistori, segons explica l'alcalde, Martí Nogué (IdS), hauria de rebre uns 160.000 euros per aquests dos anys, i és que el batlle es mostra convençut que rebran aquests diners perquè aquest febrer se'ls va ratificar que cobrarien els dels anys 2003 - 2007 perquè el Ministeri d'Economia i Hisenda, finalment, va decidit retirar el recurs de cassació contra la sentència de la sala del Tribunal Suprem de Justícia de Madrid, que l'havia condemnat a pagar 346.121 euros a l'Ajuntament de Sils per aquest període.

El consistori va aprovar en el darrer plenari l'inici de l'expedient per tornar a dur l'Estat als jutjats i l'alcalde es lamentava que s'hagi de perdre temps en tornar a obrir processos judicials, perquè "vist que ja hi ha sentències favorables, caldria un mencanisme que fes retornar els diners automàticament". Els serveis jurídics del Consell Comarcal de la Selva tornaran a ser els assessors i duran la defensa del consistori silenc, com van fer en l'anterior recurs contenciós administratiu.

Batallant per l'IBI

La lluita per rebre aquesta compensació dels beneficis fiscals és un tema històric que porten batallant molts municipis per on transcorre l'AP-7, i a la Selva ja hi ha hagut sentències favorables per als ajuntaments. Tot i això, el municipi de Maçanet de la Selva no ha tingut la mateixa sort que Sils perquè l'Estat no ha retirat el recurs de cassació i, per tant, encara es troba en ?instàncies judicials tot i haver-hi una sentència bona per al ?consistori. A partir d'ara, es preveu que altres municipis demanin, com ha fet Sils, l'IBI pels anys 2008 a 2009.