La Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat estudia la manera de reduir les poblacions de corb marí que hivernen a l'interior de Catalunya, davant l'"alarmisme" que ha creat la seva presència entre el sector de la pesca esportiva per les seves captures de peix en els cursos fluvials.

Les observacions que ha anat efectuant la conselleria de Medi Ambient i Habitatge han permès constatar la presència d'aquesta espècie en un total de 21 dormidors a les comarques de Girona. En total, a Catalunya s'ha comptabilitzat la presència d'aquesta espècie en 70 dormidors de 28 comarques diferents (21 a Barcelona, 18 a Lleida i 10 a Tarragona).

En aquest sentit, Medi Ambient treballa en l'avaluació de mètodes ja experimentats en altres països europeus per fer compatible la supervivència de les espècies piscícoles amb la dels corbs marins, fet per al qual té previst realitzar una proposta d'actuacions que minimitzin els danys en la pròxima temporada hivernal.

La nova llei de pesca continental aprovada en el Parlament demana a la Conselleria el·laborar "en el termini més breu possible" un pla de gestió de la població de corbs marins de la xarxa fluvial catalana per conèixer l'estat de les seves poblacions i "poder avaluar la possibilitat de reduir-les". Durant el passat hivern la població de corbs marins (Phalacrocorax carbo) va ascendir a Catalunya fins als 11.000 exemplars, dels quals "gairebé tots" han emigrat ja cap als seus llocs d'origen situats en la costa del mar Bàltic i nord d'Europa.

Tot i que l'espècie és principalment litoral, prop de 10 colònies que acullen a uns 300 exemplars es troben al Pirineu. Si bé l'espècie prefereix captures de talles grans que habiten en el curs baix dels rius i aiguamolls litorals, Medi Ambient assumeix que en algunes zones podrien estar-se alimentant de truites, una espècie protegida en molts punts de l'interior de Catalunya, la captura de les quals s'exigeix que sigui sense mort.

La millora de la protecció dels corbs marins en els països d'origen a partir dels anys 90, ha fet que l'espècie experimentés un "creixement notable", juntament amb la millora de la qualitat dels rius.