L'equip de govern de Tossa de Mar (CiU), que governa amb majoria absoluta, va aprovar en el ple d'ahir amb el suport de tots els grups un conveni amb Adigsa que té com a objectiu la creació d'una base de dades dels sol·licitants d'habitatges de protecció oficial, tot i que actualment el municipi no disposa de cap promoció de pisos protegits per poder repartir.

El conveni, com va aclarir la regidora Assumpta Margenats, és per aconseguir la cessió de l'ús del programa informàtic de la base de dades. "Es tracta d'un registre únic per a tot Catalunya, i les persones que s'hi incloguin a Tossa aniran dins d'aquest gran registre, però tindran preferència dins de l'oferta del municipi", va aclarir Margenats.

Ara per ara, però, l'Ajuntament no té cap pis de protecció. Va cedir els terrenys de Can Vergonyós a l'Incasol perquè s'hi construissin seixanta pisos de protecció oficial, però encara no s'ha iniciat l'obra. "A veure quan posaran la primera pedra", va afirmar l'alcaldessa, Imma Colom, en referència a l'organisme. Des de l'Ajuntament es va lamentar que no s'hagi iniciat el procés i es va apuntar que encara no s'ha tirat endavant l'obra perquè l'Incasol no té diners.

L'oposició va carregar contra el govern, tot acusant-lo de manca de voluntat política i de bloqueig permanent. "No sabem què adjudicaran si ho han paralitzat tot. S'han carregat l'única promoció que hi havia al municipi", va afirmar la portaveu del PSC, Pilar Mundet, tot afegint que "pisos de protecció se'n fan, però deu ser en un altre poble, que deuen estar encantats que a Tossa anem renunciant a tots els projectes". "Creiem que el que fan és vendre fum, perquè l'únic que ha fet aquest govern en els tres anys de legislatura és canviar quatre bombetes al Mas Font", va assenyalar Mundet.

Aquestes crítiques fan referència al començament de la legislatura, quan l'actual govern va aturar l'obra de 18 pisos tutelats per a gent gran que s'havien de construir en els terrenys de la Casa Zügel. Una sentència d'un jutjat ale?many va determinar que la segona esposa del pintor, Klara Zügel, no tenia capacitat per cedir a l'Ajuntament de Tossa aquesta finca perquè estava obligada a transmetre-la als seus legítims hereus. El govern local, doncs, va cedir els terrenys a la Generalitat i va acordar el març de l'any passat amb el govern català traslladar la promoció a la zona del geriàtric, concretament a Vinya del Pla.