La nova organització d'Endesa Distribució es començarà a fer efectiva aquest més de maig. En els pròxims dies, Francisco Vizcaíno ocuparà el seu càrrec com a director de la nova divisió Oriental que tindrà la seva seu a Girona. El fins ara director d'Endesa de la província de Girona, l'Agustí López, es jubila i aprofita aquests dies per acomiadar-se a títol personal de les persones amb les quals ha treballat durant 12 anys.

Endesa tenia entre mans des de fa temps una reorganització de la seva xarxa de distribució a Catalunya. De fet, el mapa de la nova gestió es va començar a treballar abans de la nevada del 8 de març. Fins ara Endesa Distribució s'organitzava a partir de tres realitats provincials: Lleida, Tarragona i Girona, més Barcelona que es subdividia en quatre zones més. El model ha quedat obsolet i la companyia elèctrica ha dividit Catalunya en tres grans divisions. La Centre que es composa exclusivament de la comarca del Barcelonès; l'Occidental que la formen les províncies de Lleida i Tarragona, més el Garraf i el Penedès, i finalment la divisió Oriental. És en aquesta secció on es troba Girona juntament amb el Maresme, el Vallès Oriental i Occidental i la Catalunya Central. Tanmateix és en aquesta divisió on Francisco Vizcaino ocuparà el càrrec de director general. Fins ara, Vizacíno havia estat el director de la Catalunya Central a Manresa.

El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va valorar positivament aquest pas de la companyia per la proximitat que suposarà tenir la seu central a Girona i que, alhora, "permetrà un contacte directe". No obstant això, entén també que la concentració de les set zones en tres divisions suposarà "més feina" i "se suposa que hi haurà més col·laboradors".