L'alcalde de Figueres i cap de llista de CiU a la demarcació de Girona per a les properes eleccions catalanes, Santi Vila, critica en una entrevista, la deriva independentista del seu partit i assegura que enyora la centralitat.

Vila s'ubica en el sector moderat de CiU i lloa la figura de l'alcalde de Sant Cugat, el també moderat, Lluís Recoder. Per l'alcalde de Figueres la "deriva radical" del seu partit és "grotesca" tot i que assegura, en referència al Tribunal Constitucional, "que davant la degradació institucional actual és lògic que es reforcin les posicions maximalistes, i fins i tot separatistes".

El cap de llista de CiU per Girona admet que se sent "incòmode amb els debats nacionalistes" i alerta del risc que la classe política "només es limiti a aquest tipus de discussions" oblidant altres temes més importants.

Dins d'aquesta defensa de la centralitat política Vila destaca la figura de l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, com a "imprescindible" en un hipotètic govern d'Artur Mas.

Pel dirigent nacionalista, Recoder forma part "del catalanisme centrat que tant s'enyora" i ha demostrat la seva vàlua "fent molt bé la feina d'alcalde".

Per Santi Vila, la figura de Recoder ha de ser "determinant" en la futura campanya electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor vinent.

Malgrat la defensa de posicions més moderades per part de CiU, l'alcalde de Figueres admet que el seu partit és plural i que té sensibilitats diferents des del punt de vista nacional i ideològic. Per tant segons el candidat de CiU a Girona aquesta pluralitat "s'hauria de reflectir" al govern si CiU aconsegueix la presidència de la Generalitat.

Pensant ja en el resultat de les eleccions, Santi Vila reclama un "govern dels més preparats" i la presència d'independents. Un extrem que el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat més d'un cop que faria.

Per Santi Vila el canvi que propugna el seu partit no ha de servir "per canviar la mitjania del costat per la de la mediocritat" Vila aposta per persones que generin il·lusió perquè sinó "hi haurà persones que la perdrem", explica.

Il·lusió per seguir d'alcalde

L'alcalde de Figueres vol seguir capitanejant l'alcaldia de la capital de l'Alt Empordà, i per això descarta ser conseller en un possible futur govern d'Artur Mas. El candidat de CiU a la demarcació de Girona assegura que "la seva il·lusió és ser alcalde de Figueres molts anys". Per això anuncia la seva intenció de presentar-se a la reelecció a les properes eleccions municipals previstes per al 2011.

En relació amb la persona que serà el seu número dos a la llista de CiU per Girona, Vila no descarta que repeteixi la diputada Elena Ribera (UDC). Malgrat aquesta possibilitat, el candidat de CiU a la demarcació de Girona assegura que aquesta decisió depèn d'Unió.