Lloret de Mar va inaugurar ahir oficialment el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi, situat al barri del Rieral, gairebé un any després de tenir-lo finalitzat. En la inauguració, hi van assistir la consellera de Salut, Marina Geli, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Crespo (CiU).

El CAP es va acabar a finals del passat estiu, però el Departament de Salut de la Generalitat ha trigat gairebé un any en equipar-lo i tenir-lo llest per poder finalment fer la inauguració. L'Ajuntament, fins i tot, es va queixar el passat mes de desembre perquè encara no podien obrir el dispositiu.

Malgrat que la inauguració va ser ahir, el CAP està en funcionament des del passat dilluns 10 d'aquest mes. El nou equipament, que té una superfície d'uns 1.600 metres quadrats construïts, inclou els serveis de medicina de família i de la comunitat.

A més, s'hi traslladen els serveis d'ostetrícia, de llevadores i educació maternal i d'odontologia. Cinc metges de capçalera, cinc infermeres, un odontòleg, un ginecòleg i l'equip de salut maternal del CAP del centre s'han desplaçat a treballar al nou centre del Rieral. En els propers mesos, està previst que s'hi incorpori un equip de pediatres. El total de la inversió, entre obra i equipament, ha estat de 2,7 milions d'euros.

L'alcalde va voler fer un reconeixement al doctor del poble Francisco Benito, que donarà el nom al nou equipament santairi, i va destacar que "aquest nou Centre d'Atenció Primària es diu Doctor Benito en agraïment a la feina feta per aquest metge durant el segle XX al nostre municipi. La seva manera de treballar, on destaca la dedicació, humanitat i professionalitat, continua sent un exemple que també demostren els més de 70 professionals del nostre àmbit sanitari".

Amb aquest nou Centre ?d'Anteció Primària, l'ambulatori del centre i els mòduls prefabricats situats al barri de Fenals, Lloret de Mar disposarà de tres centres per atendre els veïns de la població.

Durant aquests dies, a més, s'ha obert un punt d'informació al nou CAP per poder resoldre dubtes i problemes que es puguin plantejar arran de l'obertura.