26 de maig de 2010
26.05.2010
40 Años
40 Años

Ustec·STEs vol que les escoles denunciïn les altes temperatures

El sindicat proposa
enviar comunicats de risc al Departament si se superen els 25 o 27 graus a les aules

26.05.2010 | 02:00

Ustec·STEs ha posat en marxa una ofensiva contra la decisió del Departament d'Educació d'impedir la jornada intensiva al juny. El sindicat vol que els centres educatius denunciïn a la Conselleria cada vegada que la temperatura a l'interior de les seves aules superi el màxim fixat pel Reial Decret de Condicions ambientals, que posa el límit en 27 graus en el cas de treballs sedentaris i en 25 per als llocs on es realitzen tasques tipificades com a "lleugeres".
Els representants dels docents proposen utilitzar un formulari de "Comunicat de risc de temperatures altes" -disponible al web d'Ustec·STEs, on també responen dubtes del professorat sobre aquest tema- que el sindicat s'encarregarà de fer arribar als Serveis territorials d'Educació a Girona.
En aquest comunicat, l'escola ha de fer constar un recull de les temperatures que s'assoleixin a l'interior del centre durant aquest últim tram del curs, assegurant que són "superiors a les considerades correctes per treballar en un lloc de treball de les característiques d'una aula amb alumnes" i d'acord amb l'establert en el Reial Decret esmentat abans. En aquesta disposició s'explica que la temperatura dels locals on es fan treballs sedentaris, com els d'oficines o llocs semblants, ha d'estar compresa entre els 17 i els 27 graus com a màxim; mentre que als espais on es duguin a terme treballs "lleugers" la temperatura s'haurà de situar entre els 14 graus de mínima i els 25 de màxima.
El formulari elaborat per Ustec·STEs especifica que el "Comunicat de risc" entra dintre de les accions previstes en el procediment que cal seguir als centres i als serveis educatius en el cas que algun treballador detecti "un risc, condició insegura o perillosa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook