Ustec·STEs ha posat en marxa una ofensiva contra la decisió del Departament d'Educació d'impedir la jornada intensiva al juny. El sindicat vol que els centres educatius denunciïn a la Conselleria cada vegada que la temperatura a l'interior de les seves aules superi el màxim fixat pel Reial Decret de Condicions ambientals, que posa el límit en 27 graus en el cas de treballs sedentaris i en 25 per als llocs on es realitzen tasques tipificades com a "lleugeres".

Els representants dels docents proposen utilitzar un formulari de "Comunicat de risc de temperatures altes" -disponible al web d'Ustec·STEs, on també responen dubtes del professorat sobre aquest tema- que el sindicat s'encarregarà de fer arribar als Serveis territorials d'Educació a Girona.

En aquest comunicat, l'escola ha de fer constar un recull de les temperatures que s'assoleixin a l'interior del centre durant aquest últim tram del curs, assegurant que són "superiors a les considerades correctes per treballar en un lloc de treball de les característiques d'una aula amb alumnes" i d'acord amb l'establert en el Reial Decret esmentat abans. En aquesta disposició s'explica que la temperatura dels locals on es fan treballs sedentaris, com els d'oficines o llocs semblants, ha d'estar compresa entre els 17 i els 27 graus com a màxim; mentre que als espais on es duguin a terme treballs "lleugers" la temperatura s'haurà de situar entre els 14 graus de mínima i els 25 de màxima.

El formulari elaborat per Ustec·STEs especifica que el "Comunicat de risc" entra dintre de les accions previstes en el procediment que cal seguir als centres i als serveis educatius en el cas que algun treballador detecti "un risc, condició insegura o perillosa".