Fa més de dos anys que el PSC està reclamant que el govern de Blanes prengui mesures d'estalvi econòmic i, fins ara, està fent tot el contrari, embarcant-se en fer concerts gratuïts de 120.000 euros, per posar un exemple. El resultat ha estat els dèficits generats el 2008, de 5,4 M?, i el 2009, de 3 M?, i l'obligació de fer un Pla de Sanejament Econòmic 2008-2015.El més curiós d'aquest pla és que el Sr. Trias manté els mateixos nivells de despeses i, per cobrir els dèficits generats, ens proposa augmentar la pressió fiscal de la contribució urbana, de l'impost de vehicles i de les taxes municipals. Pel que fa a l'IBI (contribució urbana) i a l'impost de vehicles, CiU pretén que l'any 2012 s'augmenti un 12% i els anys successius (2013, 2014 i 2015) un 9% anual. Pel que fa a les taxes, que generalment s'han augmentat seguint l'IPC, ens proposen increments lineals del 4%.

Aquests increments impositius que ens imposa el Sr. Trias s'hauran d'aplicar a partir de l'any 2012, és a dir, els haurà d'aplicar el nou govern que sorgeixi de les eleccions municipals de l'any vinent sense marge de maniobra. El Sr. Trias, es pren la llicència de donar lliçons a dirigents polítics de l'Estat sobre com han de gestionar la crisi i fins i tot s'atreveix a demanar dimissions, essent ell qui ha generat un dèficit de més de 8,5 M? en només dos anys (2008-09) i pretén que l'esforç per pagar-lo el faci la ciutadania i el proper govern de Blanes en un exercici de doble moral i de demagògia alhora. El Sr. Trias ha de controlar, i no controla, la despesa del seu govern i ha d'explicar, i no explica, a la ciutadania com pensa incrementar un 12% l'IBI i un 4% les taxes.

El Pla de Sanejament Econòmic del Sr. Trias i de CiU-PDB-PP i ERC esclavitza econòmicament el poble de Blanes fins al 2015, no redueix la despesa corrent i imposa un increment abusiu de la pressió fiscal. Tot això no fa res més que portar Blanes a un carreró sense sortida i per una via que no és altra que aquella que "els que ?vinguin ja pagaran la factura". Tenir responsabilitats vol dir assumir-les i no amagar el problema sota l'estora per fer veure que la gestió és impecable quan no ho és. Ja n'hi ha prou de malmetre les finances municipals i de passar el rebut a propers mandats.