Blanes té per aquest estiu dos nous socorristes aquàtics, anomenats coordinadors, que es dedicaran a pentinar la façana marítima de Blanes en bicicleta fent tasques de prevenció, informació i vigilància a la zona d'avantplatja on fins ara no s'hi actuava amb serveis de Protecció Civil.

En concret, com explica el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, es tracta d'una novetat dels serveis de protecció civil i el que permetran és tenir aquestes dues persones, que durant el dia patrullaran des de la Punta de la Tordera fins a la Cala Sant Frascesc de Blanes, per una banda, explicant a la gent "què es pot fer i què no, no només pel que fa a temes sanitaris" i, per l'altra, faran un "control de vendes ambulants, furts, gossos a la platja" que es produeixen a l'estiu en aquesta població costanera. Tot per aconseguir, afegeix Pouy, que la platja es converteixi en el lloc de lleure que és i "sobretot segur i tranquil".

A aquests dos nous efectius també cal sumar-hi que durant aquest estiu i fins al dia 26 de setembre, hi haurà: 26 socorristes aquàtics que formen part del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil; tres llocs de socors i vuit torres de ?vigilància que es troben repartides per les platges. I a això, cal sumar-hi l'embarcació ràpida de vigilància i rescat, així com el vehicle tot terreny. L'objectiu de Pouy és que la temporada d'estiu es saldi amb "zero incidències".

A l'espera del nou s'Abanell

El regidor de Medi Ambient i ?Platges de Blanes, Celestino Lillo (PP), per la seva banda, va explicar que està satisfet "que després de les dificultats pel tema de la sorra, haguem pogut tenir-ho tot apunt" i va assegurar que enguany les platges de Blanes compten amb dutxes de nova genearció, però que no se n'han instal·lat arreu perquè enara "no sabem com serà el ?projecte de s'Abanell, i no se n'han posat més". I és que Blanes està pendent encara que l'Estat ?anunciï la reforma integral del passeig de s'Abanell que ha estat parcialment destrossat per diversos temporals marítims.

Per altra banda, durant aquest estiu s'estan posant en marxa dos nous parcs infantils ?-un a la ?platja de s'Abanell i l'altre a la platja del centre?- coneguts amb el nom de Beach Clubs, que funcionen entre juliol i agost de dimarts a ?diumenge, on els més petits poden jugar amb inflables i aigua.

D'altra banda, el regidor de ?Turisme de l'Ajuntament de ?Blanes, Fernando Gómez (PDB), va relatar que enguany hi haurà un servei de biblioplatja en aquesta zona on, a més de disposar d'uns 200 llibres, s'està negociant la possibilitat que s'hi puguin consultar diaris internacionals del dia.