El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí va acollir ahir a la tarda la constitució de la Comunitat d'Usuaris d'Aigües dels Aqüífers del Baix Ter, de la qual en formen part una quarantena d'ajuntaments, a més dels titulars de drets per utilitzar aigua de l'aqüífer com són les diferents comunitats de regants que hi ha en el tram baix del riu. L'objectiu de la Comunitat és que els usuaris de l'aigua de l'aqüífer puguin implicar-se en la gestió dels problemes que sorgeixin, alhora que promoure l'ús racional de l'aigua, promoure la recàrrega de l'aqüífer o combatre la contaminació i la intrusió d'aigua marina que pateix el Ter.

La reunió va estar presidida per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i va comptar amb la presència de Miquel Corredor, advocat del despatx Codina Advocats, que és el delegat d'assessorament jurídic per a la creació d'aquest nou ens.

La creació de la Comunitat ha estat promoguda per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i és conseqüència de l'episodi de sequera que es va viure la primera de l'any 2008 i que va posar en risc les collites de molts agricultors que s'abasteixen del Ter. Com a primer pas, el consistori va promoure una declaració institucional per defensar la implicació del món local a la gestió de l'aqüífer.