El web de l'associació Ecologistas en Acción informa des d'aquest dilluns que desenes de persones van sabotejar aquell dia dos camps experimentals de blat de moro transgènic que es troben al terme municipal de Torroella de Montgrí. Concretament, segons detalla Ecologistas en Acción, les dues parcel·les són propietat de l'empresa multinacional suïssa Syngenta. Ahir a la tarda, aquest diari va posar-se en contacte amb el regidor de Món Rural, Joan Margall, que va manifestar que no li constava cap acte com el que anuncia el grup ecologista, mentre que a la Policia Local tampoc hi havia cap denúncia. D'altra banda, alguns agricultors consultats van manifestar que els havien arribat veus però que ningú els havia confirmat que s'hagués atacat cap camp.

En el web d'Ecologistas en Acción s'explica que van destruir l'experiment transgènic en dos camps de Torroella de la citada empresa perquè "entenem que aquest tipus d'accions directes són la millor manera de respondre a la política de fets consumats mitjançant la qual la Generalitat, l'Estat i les multinacionals biotecnològiques porten dotze anys imposant unilateralment els organismes modificats genèticament en l'agricultura i l'alimentació".

El mes de maig es va conèixer que l'empresa Syngenta havia demanat permís per fer proves amb blat de moro transgènic en dues parcel·les ubicades a Torroella, a la zona de Mas Pinell. No obstant això, i segons va informar més endavant l'Asociación Nacional de Obtentores Vegetales, l'empresa va renunciar a la petició que havia fet abans de tenir l'autorització de la Generalitat.