El grup municipal d'ICV, a l'oposició de Sils, va presentar una moció a l'Ajuntament en la qual reclama que es faci una modificació de les normes subsidiàries per desencallar la qüestió dels terrenys del futur institut del municipi.

Cal recordar que, actualment, Sils té l'institut en barracons i des del Departament d'Educació es va demanar a l'Ajuntament que calia disposar d'un sòl urbanitzat, de propietat municipal, qualificat com a equipament (que ara no n'hi ha cap) per poder afegir-lo a la llista de futures obres a realitzar.

Fins ara, però, aquesta acció no s'ha dut a terme perquè ?l'Ajuntament ho vol fer a través del nou POUM, que està actualment en tramitació. La qüestió, però, és que el POUM està encallat i, per tant, aquest tema de moment no tira endavant.

La reclamació que fa ICV, doncs, és que el POUM no és l'única via possible, sinó que també es pot fer a través d'una modificació de les normes subsidiàries, que és el que es reclama en la moció presentada. En la documentació, ICV presenta un informe, on s'afirma que hi ha dues vies per desencallar la situació. "L'hem volgut presentar amb temps per poder parlar-ne", va afirmar el regidor d'ICV, Albert Miralles.

Des de l'Ajuntament, es va apuntar que el grup només vol "fer bullir l'olla". "Hi ha més vies, no només dues. Ara bé, la nostra via és la del POUM, perquè és la més raonable", va explicar Martí Nogué, alcalde de Sils. Nogué va comentar, a més, que ho fan perquè no volen sentir a parlar del POUM.