El Jutjat Penal 2 de Figueres ha fet pública la sentència que condemna el controvertit funerari Jaume Sastre per haver calumniat el doctor de Roses Ghassan Abou-Assali Al-Katib. Sastre, que està en presó provisional per haver atacat amb un ganivet l'alcaldessa rosinca Magda Casamitjana, haurà de pagar una multa de 3.240 euros en haver estat trobat culpable d'un delicte continuat de calúmnies amb publicitat. La sentència troba provat que Sastre es va dedicar a penjar cartells per carrers i places de Roses acusant el doctor Ghassan d'haver gestionat de manera fraudulenta la fundació Fadir, una fundació d'ajuda al discapacitat. És per això que el jutjat també insta Sastre a pagar una indemnització de 2.000 euros al metge per compensar-lo pels greuges que li va provocar.

Durant el judici Sastre va explicar que en cap moment havia tingut intenció de calumniar el metge sinó que els seus escrits buscaven servir de rèplica a anteriors acusacions que li havia llençat el doctor Ghassan i, també, d'altres patrons de la fundació com a excusa per poder acomiadar-lo. Tant el fiscal com el lletrat de l'acusació, Jordi Corominas, van mantenir però que no es podia donar per bona l'excusa de Sastre ja que havia actuat amb un clar ànim difamatori.

En els escrits repartits per Roses Sastre acusava Ghassan d'usar la fundació en benefici propi i d'haver-lo obligat a modificar una acta per tapar una irregularitat.